03
feb
'18
Boerenknollen-wedstrijd met het 'Boerenpaar versus Prinsenpaar'. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Boerenknollen-wedstrijd met het 'Boerenpaar versus Prinsenpaar'. (foto's)

Zaterdagmorgen was 'het weer' een partijtje slecht zeg in Kokkerhout, regen, hagel en een flinke donderklap zorgden er voor dat de getuigen van Boer Hein en Boerin Brietje met angst en beven na de zaterdagmiddag uitkeken. Er was door de Boerengetuigen, Boer Rut en Boerin Marrie, een heuse boerenstunt gepland...

rondom de Witte Kerk, waarbij het pas verloofde Boerenpaar in een carnavaleske-wedstrijd het moest gaan opnemen tegen het Prinsenpaar der Kaninefaaten: Prins Veneto en zijn Prima Donna. Een traditie die ook dit jaar niet mocht ontbreken in de verlovingstijd. Maar gelukkig knapte het weer in de middag op en was er zelfs een heus winterzonnetje aanwezig om de sfeer te verhogen.

Het was volgens de getuigen van het Boerenpaar eerst de bedoeling dat beide paren een hinderniswedstrijd met echte boerenknollen rond de Witte Kerk zouden doen, maar burgervader Goedhart vond dat geen goed idee. Hij was bang dat na het verdwijnen van de bomen rond de Witte Kerk, de mooie kerktuin door de paarden onherstelbaar vertrapt zou worden.

Dus toen de klep van de paardentrailer openging kwamen daar alleen vier paardenpakken uit en moesten het Boerenpaar en Prinsenpaar op eigen kracht drie rondjes rennen rond de Witte Kerk. Uiteindelijk kwam het Boerenpaar met Boer Hein en Boerin Brietje als eerste over de finish en daar wachtte voor het paar de eeuwige roem. Prins Veneto en zijn Prima Donna moesten genoegen nemen met een eervolle 2e plaats.

Na afloop van de galopperende wedstrijd was er een moment van rust voor het Boerenpaar en ook het Prinsenpaar om even bij te komen van alle inspanningen en lekker warm te worden met een glas heerlijke Glühwein van Restaurant To Meat. Al met al een heel gezellig samenzijn voor het verloofde Boerenpaar met vrienden, familie, Kaninefaaten en natuurlijk muzikaal opgeluisterd door de hofkapel de Koetillers.  

Foto's BON.