02
feb
'18
Flip van Doorn in de Witte Kerk: 'Waarom wij wandelen'.
Geschreven door Stichting Vrienden van de Witte Kerk

Flip van Doorn in de Witte Kerk: 'Waarom wij wandelen'.

De Stichting Vrienden van de Witte Kerk heeft schrijver Flip van Doorn uitgenodigd voor een lezing in de Witte Kerk op vrijdag 23 februari 2018. In de lezing “Waarom wij wandelen” neemt schrijver Flip van Doorn zijn toehoorders mee naar de oorsprong. Hij volgt in de voetsporen van wandelpionier Jacobus Craandijk...

‘wandelende dominee’, zijn verre oudoom die in het laatste kwart van de 19e eeuw de basis legde voor het recreatieve wandelen zoals we dat nu doen. En net als in zijn boek ‘De eerste wandelaar’ gaat hij op zoek naar onze diepste drijfveren. Wandelen blijkt veel meer dan alleen een plezierig tijdverdrijf.

Flip schrijft reportages voor kranten als Trouw en Algemeen Dagblad en voor tijdschriften. Wandel- en fietsroutes, toeristische reportages, reisverhalen. Voor de rubriek Het Mooiste Nederland, in het zaterdagmagazine Tijd van dagblad Trouw, wandelt en fietst Flip naar de meest onverwachte plekken, zoals de Rattekaai in Zeeland.

Iedereen die naar de lezing komt ontvangt een unieke wandelroute gemaakt door de Stichting Vrienden van de Witte Kerk. Aanvangstijd is 20.00 uur en kaarten à € 5,- zijn vanaf 5 februari te koop bij Boekhandel Wagenaar & van Halem. Voor meer informatie: www.vriendenvandewittekerk.nl.

Foto's Stichting vrienden van de Witte Kerk.