Datum: 29-05-2020 - 22:56
14
feb
'18
Familie Wilson neemt deel aan de Metakids Obstacle Race, u kunt ze daarbij ondersteunen.
Geschreven door Metakids Obstacle Race

Familie Wilson neemt deel aan de Metakids Obstacle Race, u kunt ze daarbij ondersteunen.

Op 15 april staat de familie Wilson klaar voor een heel bijzondere race. Ze doen mee aan de Metakids Obstacle Race in Noordwijk met de slogan ‘Wij deinzen nergens voor terug!’. Het gezin woont in Noordwijkerhout, vlakbij het parcours van de Metakids Obstacle Race. Moeder Leanne vertelt over de betekenis van deze race...

“Het is voor ons symbolisch om dit met zijn vieren te gaan doen, het is een weerslag van ons leven, waarin wij met de kinderen voor veel obstakels staan. We verwachten dat wij Jonna en Thije tijdens de race ook stukken zullen moeten dragen en ondersteunen."

De oudste twee kinderen, Jonna (8) en Thije (5), van Leanne en Louis Wilson hebben namelijk de metabole ziekte MPS6. Bij MPS6 maakt het lichaam een bepaald enzym niet voldoende aan. De progressieve metabole ziekte (ook stofwisselingsziekte genoemd) zorgt voor schade aan vitale organen, zicht, gehoor en botten en gewrichten. Hun jongste broertje Yelte (2) is gezond, maar nog te klein om mee te doen met de race.

Jonna en Thije kunnen gelukkig behandeld worden. Zij krijgen elke week vier uur lang een infuus. Hiermee worden de schade aan vitale organen geremd, maar er blijven problemen met voornamelijk botten en gewrichten. “Soms stapt Jonna uit de auto als een oud vrouwtje.” De twee kinderen hebben waarschijnlijk al voor hun pubertijd een rolstoel nodig, want hun botten zullen vergroeien en gewrichten verstijven.

“Nu doet Jonna drie sporten per week. We zijn blij dat dat nog kan en zij er zoveel plezier aan beleeft! Beide kinderen keken al een tijdje vol bewondering naar ‘Ninja Warrior NL’, een obstakelrace op tv, waar ze graag aan mee wilden doen. Ik hield daarom obstakelraces in de gaten.” Metakids Obstacle Race is wat het gezin betreft de ideale uitdaging. Ze doen de kortste race van twee kilometer, de Family Race. Er zijn ook parcours van zes en twaalf kilometer.

Over de voorbereiding maakt Leanne zich geen zorgen. “Mijn man Louis houdt wel van een uitdaging, maar we doen de race als gezin. Jonna en Thije hebben er erg veel zin in, wij zijn er om hen te ondersteunen.” Maar ze doen het niet alleen voor de ervaring als gezin, ze willen ook juist geld ophalen voor metabole ziekten.

In korte tijd is er al veel gedoneerd. “Noordwijkerhout is een hecht dorp, en ook onze familie en vriendengroep is hecht. Al deze mensen zijn heel betrokken. Dat is prachtig om te zien. Daarmee steunen ze ons en het zo broodnodige onderzoek naar metabole ziekten.” 

Neem ook een kijkje op de persoonlijke sponsorpagina van de familie Wilson en ondersteun dit gezin: https://www.metakidsobstaclerace.nl/de-wilsons. Meer weten over de Metakids Obstacle Race? Zowel deelnemen als sponsoren kan nog. De obstacle race van 2018 vindt plaats in Noordwijk op 15 april, op 18 november in Amsterdam.

Foto Metakids Obstacle Race.