30
jan
'18
Voorleesontbijt van de Honingraat: ‘Ssst! De tijger slaapt!’
Geschreven door PR Raamwerk

Voorleesontbijt van de Honingraat: ‘Ssst! De tijger slaapt!’

Van 24 januari tot en met 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. In het kader daarvan organiseerde Kinderdienstencentrum ‘de Honingraat’ van Raamwerk, samen met Stichting Voorlezen-plus, het jaarlijkse Voorlezen-plus ontbijt. Een aantal gastvoorlezers was uitgenodigd om te komen voorlezen....

Zij komen uit de regio of zijn medewerker van Raamwerk. Na een feestelijke opening lazen de gastvoorlezers het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt!’ voor op een van de groepen. Vervolgens las de begeleiding een Voorlezen-plus boek voor.

Voorlezen-plus maakt het mogelijk om voor te lezen aan kinderen en tieners met een verstandelijke of meervoudige beperking. Voorlezen-plus boeken zijn persoonlijke verhalen, gemaakt op maat van de luisteraar en met toevoeging van zintuiglijke prikkels.

KDC de Honingraat heeft de eerste Voorlezen-plus bibliotheek in Nederland. Deze werd in 2012 geopend door burgemeester Goedhart van Noordwijkerhout. De Honingraat biedt dagactiviteiten, ondersteuning en zorg aan kinderen en tieners met een verstandelijke of meervoudige beperking.