Datum: 01-10-2023 - 23:50
27
jan
'18

Sercom en 30MHz gaan samenwerking aan om Data Monitoring en registratie te vereenvoudigen.

Sercom Regeltechniek BV uit Lisse van directeur-eigenaar Jan-Willem Lut uit Noordwijkerhout, ontwikkelaar en producent van geavanceerde klimaatcomputers, en 30MHz, ontwikkelaar en leverancier van een snel groeiend sensorplatform, gaan per direct samenwerken. Dit betekent een grote stap in het vereenvoudigen...

van het realtime monitoren en beheersen van klimaatsituaties...

Agrarische ondernemers kunnen door de samenwerking het klimaatsysteem van Sercom uitbreiden met de draadloze sensoren van 30MHz sensoren. Het is ook mogelijk om de aanwezige Sercom sensoren uit te lezen via het dashboard van 30MHz, of de data uit 30MHz-sensoren te bekijken via SercoVision. Op die manier verzamelen gebruikers gegevens over hun gewassen op zowel macro- als microniveau.

Voordelen
Een combinatie van de systemen kan telers veel voordelen opleveren. Zo voorzien Sercom en 30MHz dat de samenvoeging van data tot een reductie in gewasverlies leidt, doordat er sneller ingespeeld kan worden op snelle klimaatveranderingen. Denk bijvoorbeeld aan een makkelijkere controle en bespeling van dauwpunt, VPD en worteldruk. Ook zien de partijen mogelijkheden op het gebied van energiebezuiniging.

Over Sercom

Sercom creëert duurzame oplossingen voor de tuinbouw en is gevestigd in Lisse. Dat geldt ook voor de automatisering van watergift-units en klimaatregeling in kassen, bollenschuren en bewaarcellen. Het bedrijf ontwerpt en bouwt elektronica en computers voor procesautomatisering. Het leveringsprogramma loopt uiteen van eenvoudige stroomdetectors tot geavanceerde klimaatcomputers. Sercom procescomputers zijn betrouwbaar en degelijk. Uniek is de bliksembeveiliging die op alle apparatuur geïnstalleerd is. Sercom is tevens internationaal een belangrijke leverancier op het gebied van regelsystemen voor irrigatie.

Over 30MHz
30MHz ontwikkelt en produceert een compleet sensorplatform voor de agrarische sector. Dit bestaat uit draadloze sensoren, een schaalbaar data-netwerk en een dashboard met analyses, visualisaties en realtime waarschuwingen dat te bekijken is op je pc, tablet of smartphone. Snel inzetbaar zonder technische ervaring waarbij je eenvoudig controle houdt over je verbruikskosten. 

Klanten uit de tuinbouw, landbouw, vertical farming, gewassen- en bollenopslag en verwerkingsbedrijven zetten de technologie in om hun producten en middelen real-time te monitoren. Het is mogelijk om iedere willekeurige combinatie van sensoren in te zetten en in iedere benodigde hoeveelheid.

Variabelen die veel gemeten en berekend worden zijn temperatuur, luchtvochtigheid, dauwpunt, VPD, CO2, lichtintensiteit, luchtstromen en nog veel meer. 30MHz werkt met toonaangevende partners als Wageningen Universiteit en Proeftuin Zwaagdijk samen om het systeem continu te optimaliseren.

Neem voor meer informatie contact op met Sercom:
Sercom Regeltechniek BV
Tel: 0252-416530
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sercom.nl

Foto BON (Mechanisatiebeurs)