Datum: 01-04-2020 - 22:21
  
Update: 30-3-2020.
25
jan
'18
Zeer geslaagd concert Vrijetijdsorkest St. Jeanne d’Arc.
Geschreven door St. Jeanne d’Arc

Zeer geslaagd concert Vrijetijdsorkest St. Jeanne d’Arc.

Op zondag 21 januari 2018 heeft het Vrijetijdsorkest van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc zijn traditionele nieuwjaarsconcert gegeven. In een goed gevulde zaal van het verenigingsgebouw De Parade heeft het publiek van een zeer gevarieerd programma kunnen genieten. Onder leiding van dirigent...

Dominic Sierat startte het concert met Sonority van de Duitse componist Peter Riedemann. Bij de bekende klanken van de Waltz no. 2 van Dimitri Sjostakovitsj denken we onwillekeurig altijd aan de uitvoering van het orkest van André Rieu. Maar ook het Vrijetijdsorkest weet dit nummer op een uitstekende wijze te vertolken.

In dit concert mochten de bekende melodieën van Strauss natuurlijk niet ontbreken. Ook de goed in het gehoor liggende muziekstukken van James Last en Bert Kaempfert voerde het Vrijetijdsorkest met veel enthousiasme uit. 

De zo langzamerhand onvermijdelijke Radetskymars van Johann Strauss sr. was de meeklapper en uitsmijter van de middag. De leden van het Vrijetijdsorkest van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kunnen met hun dirigent terugzien op een zeer geslaagd concert.

Mocht u als muzikant geïnteresseerd zijn in het spelen in dit ‘Vrijetijdsorkest’ kom dan een keer op maandagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur eens geheel vrijblijvend binnenlopen bij de wekelijkse repetitie in De Parade, Van der Weijdenlaan 2a in Noordwijkerhout.

Foto St. Jeanne d'Arc.