Datum: 13-12-2019 - 01:27
23
jan
'18
Het dak eraf bij 'A Break 4 Kids'. (foto's)
Geschreven door Stichting A Break 4 Kids

Het dak eraf bij 'A Break 4 Kids'. (foto's)

Normaal zou dit een titel zijn voor een leuke activiteit, maar helaas…Donderdag 18 januari om ongeveer 10 uur in de morgen vloog het dak er daadwerkelijk af tijdens een abnormale storm die over Nederland ging. Het was zo balen…A Break 4 Kids is een stichting dat opgericht is door Wytze en Marjan Weistra in 2011....

Deze stichting maakt leuke gezellige uitstapjes voor kinderen (12-18 jaar) die in opvanghuizen wonen. Het is een stichting van ruim 25 vrijwilligers! A Break 4 Kids heeft contact met dertien huizen. Er wordt per jaar 14 uitstapjes (te weten 7 voor de meidenhuizen en 7 voor de gemengde huizen) georganiseerd.

In totaal gaat het om zo’n honderd kinderen. Iedereen binnen de stichting werkt vrijwillig, zodat al het geld voor de uitstapjes is. Wytze en Marjan zijn al druk bezig om een programma voor het aankomende jaar te maken en het eerste uitstapje staat al gepland in eind februari tijdens de voorjaarsvakantie. Dan gaan ze met zijn allen schaatsen!


Marjan: “We moeten aankomende week al weten hoeveel kinderen er meegaan, omdat vele mensen de AH kortingsbonnen hebben gespaard en zodoende is elke tweede kaartje dus gratis, alleen moeten we wel vóór 28 januari al de kaarten bestellen.

Maar afgelopen donderdag ging het dus helemaal fout bij ons. Het begon allemaal zo leuk. We hadden net die avond daarvoor maar liefst drie huizen bezocht om een nieuwe vrijwilligster voor te stellen. Het was zo’n leuke avond met gezellige kids, gastvrije begeleiders, lekkere appeltaart en een dolenthousiaste vrijwilligster, wat wil een mens nog meer?

Maar toen..
Eerst was er die afschuwelijke harde knal en een heel raar geschuif.?! Het leek alsof het huis werd opgetild en zoveel rare geluiden die je niet thuis kunt brengen. Het was gelijk te zien dat de pijp van de houtkachel was beschadigd maar verder?! En wat moet je doen op zo’n moment? Een vriend, een buurman bellen, de brandweer bellen, de verzekering bellen en natuurlijk buiten kijken wat er aan de hand is? En wil je dat wel weten? Het zijn zoveel akelige gevoelens die je krijgt. En bovendien sta je te trillen als een rietje en bonkt je hart in je keel!!

Dan zie je dat de pijp eraf is en…oh verhip het hele dak ligt eraf?? Het leer was helemaal dubbel geslagen en aan beide kanten was het dak open, de pijpen van de kachel, de cv, de geiser, de ontluchter, echt álles was eraf!! Zelfs een groot gedeelte van het isolatiemateriaal vloog door de lucht. De cv uitzetten, de gaskraan dicht draaien ivm koolmonoxide gevaar, losse onderdelen opruimen. Er moesten foto’s worden gemaakt voor de verzekering. En we hebben twee katten waar ik me ongerust over maakte..

Enfin, de brandweer had het loeidruk met zóveel meldingen en we werden op de lijst gezet. Misschien een idee om een aannemer te bellen vroeg de brandweerman? Gelukkig was er een aannemer in Noordwijkerhout die bijna gelijk kwam kijken en zei dat dit wel een ernstige situatie was. Er zouden laat in de middag wat mannen komen om de boel te dichten. Gelukkig bleef het droog.

En in plaats van laat in de middag kwamen er drie kanjers van mannen al om 13.30 uur! Koffie? Nee hoor, we gaan gelijk het dak op mevrouw en hoppa daar gingen ze en natuurlijk begon het net te regenen, maar stoppen? Nou, deze mannen wisten van geen ophouden.

Ze hebben maar liefst twee en half uur met zijn drieën onafgebroken hard doorgewerkt om alles dicht te krijgen!! En alles werd zelfs weer zo gemaakt, dat we de kachel weer aan konden zetten, de geiser konden gebruiken zodat er warm water was èn alles waterdicht was! Tjee, wat voel je je dan weer rijk zeg, heerlijk, bedankt kanjers!!

En als je dan ’s avonds lekker aan tafel zit met chinees eten en met die kanjer van een buurman en je ziet je twee katten weer languit liggen dan ben je zó dankbaar. Even met zijn drietjes bijtrekken en napraten. En op deze manier ook alvast het aannemersbedrijf Wiela bedanken voor hun snelle en fantastische optreden!!

Verder is het zo lief dat we lieve vrienden hebben die ons rust gunnen en laten weten dat ze er voor ons zijn als het nodig is in mentale én financiële zin.

Maar goed, afwachten hoe het verder gaat, dat weet ik nu nog niet. Het is gelukkig ondanks de regenbuien hier allemaal droog gebleven, maar bibber bij de eerste windvlaag die ik hoor, brrrr.. Enne, morgen is het maandag en gaan we gewoon weer aan het werk en dinsdag a.s. gaan we de huizen bellen, want A Break 4 Kids zal er niet onder lijden!!”

Stichting A Break 4 Kids
Duinschooten 12-232
2211 ZC Noordwijkerhout
NL33 INGB 0006 02 97 22

Tekst en foto's A Break 4 Kids.