Datum: 09-04-2020 - 02:57
  
Update: 07-04-2020.
21
jan
'18
De echte 'Stem van Noordwijkerhout' blijkt de nieuwe Boer te zijn.
Geschreven door Boerenkoolcommissie der Kaninefaaten

De echte 'Stem van Noordwijkerhout' blijkt de nieuwe Boer te zijn.

Tijdens het Boerenmatinee, dat zondagmiddag 21 januari plaatsvond in Café van der Geest heeft het 43ste Boerenpaar hun verloving aangekondigd. Na enkele succesvolle edities van het Boerenmatinee vond dit grote feest afgelopen zondag opnieuw plaats in Café van der Geest. En wederom was er een...

spectaculaire manier om het nieuwe Boerenpaar bekend te maken. Heel het dorp heeft het er dagen over gehad. Het traditionele stuntje was achteraf gezien al een tijd geleden opgestart onder het mom van ‘De Stem van Noordwijkerhout' op Blik Op Noordwijkerhout.

Bekende Noordwijkerhouters hadden gezamenlijk een zin in gesproken. Waar het in eerste instantie vooral te doen was om te raden welke BN’er het stukje had ingesproken, bleek later dat alle stukjes samen een tekst vormden. Hierin kondigden zij het Boerenmatinee aan, waar traditioneel het nieuwe Boerenpaar bekend wordt gemaakt. Vele Noordwijkerhouters hebben meegedaan met dit spel en zijn daarom ook afgekomen op dit oergezellige matinee.

Tijdens het matinee waren de stem fragmenten natuurlijk nogmaals te horen, maar bleek er ook een nieuw stemfragment te zijn opgenomen. In eerste instantie leek de techniek de boer in de steek te laten en was het fragment niet goed hoorbaar. Het toegestroomde publiek moest daarom nog even geduld hebben voor het stemgeluid goed te horen was en bekend werd wie nou echt de nieuwe boer was.

Tussendoor was er een optreden van de winnaars van het Liedfestival 2018 'Trio 1+1+1-2' van de Keiebijters met het winnende en pakkende carnavalslied 'Op de Bavo'. Maar ondertussen vroeg men zich in de zaal af welk boerenpaar op het podium tevoorschijn zou komen?

Dit was natuurlijk het nieuwe boerenpaar dat hun opwachting maakte in een kolkend Van der Geest. En afgelopen zondag werd zo dus bekend wie uiteindelijk het nieuwe Boerenpaar der Kaninefaaten zal vormen. Live op het podium werd eerst de nieuwe Boer bekend gemaakt. Het was Hein Hachmang. En niet lang erna stelde hij zijn Boerin voor. Het bleek niemand minder dan Brigitte Broekhof. Samen maakten zij oertrots hun getuigen bekend:

Boer: Boer Hein van Henk van Jan van Hein van Herenweg tot Gravendam
Alias: Hein Hachmang

Boerin: Boerin Brietje van Piet en Jeanne van Julianaplein tot an de Kerkstraat
Alias: Brigitte Broekhof

Getuige Boer: Rut van Janus van Rut van de Poep
Alias: Rutger van Eeden

Getuige Boerin: Marrie van Piet Gijs en de Luifel tot aan het Duin
Alias: Marjolein van Kampen

Boer Hein is natuurlijk een echte bekende Kokkerhoutse boer. Hij is o.a. jarenlang actief als motorcrosser en dus ook nog eens een sportieve boer. En hij heeft van zijn hobby ook zijn werk gemaakt, door een eigen bedrijf te starten in in-, en verkoop, onderhoud en stalling van Motoren. Naast sportief is Boer Hein ook op menig carnavalsfeestje te vinden en bekend bij menig Kokkerhouter. 

Zijn Boerin kan niet zeggen dat ze even sportief is, met zo nu en dan een rondje hardlopen heeft Brietje haar sport carrière opgesomd. Sport kijken is dan weer wel een hobby van haar, zo kijkt ze graag naar Formule 1 of naar een potje Darts.

Zij was zeer verrast dat het nu toch zo ver is gekomen dat een goede vriendschap nu ook leidde om samen het boerenpaar te worden met Boer Hein. Zij wist dan ook niet hoe snel ze ja moest zeggen op het verzoek van haar Boer. En als twee Brokkenkokkers moet dit tot een prachtig onecht huwelijk gaan leiden.

Ongetwijfeld zal ook dit 43ste boerenpaar hun boerenstulpje, wel weer vinden in het knotsgekke Boeren Kokkerhout! Ook zijn ze erg blij met hun getuigen Boer Rut en Boerin Marrie. Getuige Rut is een echte Noordwijkerhouter en werkzaam in de bollenkweek branche en als Kokkerhoutse boer gek op Bier, Boerenkool en Worst. Als goede vriend van Boer Hein is hij zeer vereerd om getuige te zijn tijdens deze mooie boerenbruiloft.

Getuige Marrie kent dit hele stel ook al heel lang en ondanks dat zij tijdens vele carnavalsjaren te vinden was in Kokkerhout als barmedewerker, heeft zij menig boerenbruiloft over moeten slaan. Als getuige zal zij uiteraard dit nog dit jaar helemaal gaan inhalen en zal ze voorop gaan in de polonaise tijdens de Boerenbruiloft.

Als goede vriendin van Boerin Brietje is Marrie een perfecte getuige om dit paar te helpen tijdens de komende weken richting de Boerenbruiloft. De komende tijd zullen zij het kersverse bruidspaar trakteren op een paar leuke verrassingen! Of zullen ze toch nog hun best moeten doen om het boerenbruidspaar alle beproevingen te laten doorstaan die samengaan met deze (B)oergezellige trouwerij?

Op het Boerenmatinee waren Prins Veneto, zijn Prima Donna en hun gevolg natuurlijk de eerste die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren.

De datum voor de Boerenbruiloft is reeds vastgesteld op maandag 12 februari 2018. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Noortukkerhout: Prins Veneto, onder toeziend oog van zijn Prima Donna, hun adjudanten en hun Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout naar de Schelft trekken om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren.

Voor de boerenbruiloft zijn kaarten verkrijgbaar via de voorverkoop van de Kaninefaaten, voor iedere bezoeker dient een kaart getoond te worden bij de ingang. Maar voordat het allemaal zover is zullen de getuigen het nieuwe Boerenpaar goed in de gaten moeten houden. Ze zullen moeten nagaan of het paar klaar is om zich onecht in de echt te laten verbinden!

Blijf dus BON en de Kaninefaaten site, www.kaninefaaten.nl goed volgen voor het laatste hete Boerenpaar nieuws!

Foto's BON.