Datum: 24-09-2020 - 23:04
17
jan
'18
Bollenstreekhout.nl organiseert 'Midwinter Boomzaag Manifestatie' bij Nobelhout.
Geschreven door Bollenstreekhout.nl

Bollenstreekhout.nl organiseert 'Midwinter Boomzaag Manifestatie' bij Nobelhout.

Op zaterdag 27 januari organiseert Bollenstreekhout.nl een gezellige 'Midwinter Boomzaag Manifestatie' bij NobelHout aan de Delfweg in Noordwijkerhout. Bollenstreekhout.nl start het nieuwe Jaar met een nieuw “circulair” bomenproject. Er zijn twee infraprojecten zijn gestart door de...

door de Gemeente Teijlingen. Vanwege overlast aan riolering, bekabeling en wegdek maken oude functionele bomen plaats voor nieuwe jonge bomen. De eerste oogst van bomen, eind 2016 aan de Antoniuslaan in Sasssenheim, wordt vervolgd met een tweede oogst aan de Platanen- en Essenlaan. Een deel van de geoogste bomen is nu overgedragen aan Stichting Bollenstreekhout.nl. 

Deze stichting is met hulp van vrijwilligers opgezet door Ted Wiegman uit Lisse, met als doel om bomen uit de Bollen- en Duinstreek structureel her te gebruiken in de vorm van diverse houtproducten. Inwoners en Organisaties binnen de Gemeenten worden nadrukkelijk uitgenodigd deze houtproducten af te nemen en wel tegen zeer redelijke prijzen.

Zo ontstaat er een nieuw lokaal/regionaal “circulair economisch” circuit. En kan de cirkel van aanplant naar groei, gevolgd door nieuwe oogst voor ruim dertig weer worden gesloten. De Platanen van de tweede oogst worden nu bij NobelHout met de Mobiele Boomzaag Installatie van Patrick Mesman ter plekke verzaagd tot planken. Daarna gebundeld en voor verdere droging opgeslagen.

De MetaSequoia’s uit de tweede oogst liggen tijdelijk opgeslagen bij Hoek Hoveniers, totdat ook deze stammen, na watering, verder kunnen worden verwerkt. De inwoners, Bestuurders, en Beleidsmedewerkers van de diverse omliggende Gemeenten (Hillegom, Lisse, Teijlingen, Noordwijkerhout, Noordwijk, etc.) worden van harte uitgenodigd om dit zaagspektakel bij te wonen.

Het zagen wordt omlijst met diverse presentaties en producten van de zeven standhouders. Wij noemen…Hoek Hoveniers; Rens de Rooij Hoveniers; Visie “S” en Repair Café Houtafdeling (Beschut Werken); Anneke van Kesteren, Schilderkunst met Bomen, Hout- Snijwerk met kettingzaag (woodcarving) Pieter Kortekaas. Een team van leerlingen gaat boomverven. Leerling van Hout/Meubilering College Amsterdam (HMC) showt studiestuk.

Bollenstreekhout.nl laat zien welke producten er voor bewoners zijn gemaakt uit de eerste oogst. Daaronder zijn o.m. tafels, (tuin)stoelen, lampen, vogelhuisjes, bloem/plant bakken, wormenhotels, bureaubladen, steigerplanken, schaaldelen. Voor de lokale/regionale Bedrijven en de Gemeentelijke Beleidmakers is er een PP presentatie over de circulaire economie. Met de “boomoogst” als voorbeeld.

Deze presentatie wordt verzorgd door Symaco uit Lisse. NobelHout is onze gastheer. Kom ook, proef en ervaar de “circulaire” lokale economie. Muziek, Zang, Glühwein en Chocolade maken de Zaagmanifestatie met u als Bezoeker, zeker compleet. 

* Wanneer : zaterdag 27 januari 2018 van 10.00 uur tot ca. 15.30 uur.
* Waar : NobelHout Delfweg 36B, 2211 VM, Noordwijkerhout.
* Parkeren: Op het achterterrein.