Datum: 03-12-2021 - 04:51

   

17
jan
'18
Expositie schilderijen Franzi Mirzababai in Munnekeweij. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Expositie schilderijen Franzi Mirzababai in Munnekeweij. (foto's)

Topaz Munnekeweij heeft weer een kunstenaar 'mevrouw Franzi Mirzababai' bereid kunnen vinden, om een expositie te houden in de gangen van de locatie aan de Via Antiqua 25. Franzi Mirzababai is geboren in Keulen Duitsland en emigreerde in 1970 naar Shiraz in Iran om er een tijdje te gaan werken....

in de kunsttherapie in Hafez Hospital in Shiraz. Terug weer in Duitsland werkte ze mee in de kunsttherapie van een psychiatrisch ziekenhuis. Gefascineerd door structuren in de natuur, fotografeert ze, volgt ze cursussen in tekenen, aquarel, acryl en landschapsschilderijen en doet ze een 2-jarige opleiding als theaterpedagoge om daarna te gaan werken bij verschillende projecten.

Acht jaar geleden komt zij in contact met encaustic en dit encaustic of schilderen met bijenwas was al bij de Egyptenaren bekend. Geschilderd werd er met een mengsel van gesmolten bijenwas en pigmenten. Ze was zo gefascineerd dat zij zich erin is gaan verdiepen. Ze volgde workshops bij de Encaustic Akademie Weilheim an der Tek in Duitsland en leerde daarbij verschillende technieken.

Zo ook het werken met shellac, dit ontstaat als afscheidingsproduct van een schildluis en was al in de oudheid bekend. Het materiaal waar ze mee werkt komt uit de natuur, bijenwas en shellac. Voor haar is alles een cadeau uit de natuur. Franzi Mirzababai is lid van de kunstenaarvereniging Crossart International.

Dertig jaar geleden kwam Franzi voor een vakantie naar Nederland en dat beviel zo goed dat ze ieder jaar terugkwam. Haar grootste wens werd om in ons land te gaan wonen en die ging 10 jaar geleden in vervulling. Ze nam haar intrek in een vakantiehuis en nu pendelt ze geregeld heen en weer met haar geboorteland Duitsland.

In die dertig jaar heeft ze veel vrienden opgedaan in Nederland en het was dan ook druk in de Tuinkamer van Munnekeweij met vrienden en bekenden die graag bij de opening van de expositie van Franzi aanwezig wilde zijn. De expositie zal de komende tijd te bewonderen zijn tijdens de kantooruren in de gangen van Munnekeweij. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Foto's BON.