Datum: 26-10-2021 - 23:53
16
jan
'18
Nieuwbouwplannen aan het Oosterduinse meer.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Nieuwbouwplannen aan het Oosterduinse meer.

Het college van B&W heeft onlangs een positieve grondhouding ingenomen op de aanvraag ten aanzien van de herontwikkeling van het bestaande motel met 24 kamers op het bungalowpark Sollasi aan het Oosterduinse meer. De eigenaar wil het ombouwen naar een Bed & Breakfast met ook weer 24 kamers...

en met een familiekamer c.q. groepsaccommodatie tot maximaal 30 personen. De eigenaar wil ook het deel gaan slopen waar nu de twee restaurants (Invitation en Casa di Angelo) en een privéwoning zijn gevestigd. Hiervoor in de plaats wil men een gebouw met een vergaderlocatie tot max. 80 personen en een nieuw restaurant realiseren.

De locatie van de huidige/nieuwe restaurant(s) is op dit moment niet goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Om dit te verbeteren wil men ook een extra ontsluiting maken vanaf de weg Oosterduinen. Tussen de mogelijk toekomstige B&B en de vergaderlocatie wil de eigenaar een doorzicht vanaf het parkeerterrein naar het Oosterduinse meer. Hiervoor zal de terp tussen het meer en het huidige restaurant verlaagd gaan worden.

Ten behoeve van de herontwikkeling zal de gemeente Noordwijkerhout in overleg treden met de Provincie Zuid Holland, omdat een deel van het her te ontwikkelen gebied, van de provincie is.

Luchtfoto BON.