Datum: 03-07-2022 - 08:04
15
jan
'18
22 januari bijeenkomst voor verenigingen uit Noordwijkerhout en De Zilk met als thema: de fusie.
Geschreven door NoVaTo en Vereniging Dorpsbehoud

22 januari bijeenkomst voor verenigingen uit Noordwijkerhout en De Zilk met als thema: de fusie.

Omdat de Gemeente Noordwijkerhout per 31 december 2018 ophoudt te bestaan, gaat er voor de plaatselijke verengingen veel veranderen. In de nieuwe fusiegemeente Noordwijk krijgen we te maken met andere mensen en een nieuwe organisatie. Die veranderende situatie heeft de besturen van NoVaTo...

(Noordwijkerhout Van Toen) en de Vereniging Dorpsbehoud ertoe gebracht een ontmoeting te organiseren van Noordwijkerhoutse en Zilker organisaties. We willen nagaan wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we na 1 januari 2019 het belang van onze dorpsgemeenschappen binnen de nieuwe bestuurlijke organisatie zo goed mogelijk kunnen behartigen.

Die ontmoeting, waarin Jack Wijnands onze gids en roerganger is, vindt plaats op maandag 22 januari a.s., om 20.00 u in de expositieruimte van NoVaTo aan de Zeestraat. De verengingen en organisaties die we daarbij op het oog hebben, zijn daar per brief voor uitgenodigd. Omdat de sportverenigingen op een andere manier te maken hebben met de gemeente, zijn zij niet direct uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Hebt u die uitnodiging gemist of hebben we u over het hoofd gezien, maar wilt u er wel bij zijn? Neem dan contact op met de secretaris van NoVaTo via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast ontstond het idee om het einde van de zelfstandigheid van onze gemeente niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Het bestuur van de Vereniging Dorpsbehoud heeft afgelopen najaar dit als vraag voorgelegd aan het gemeentebestuur. Helaas nam het college van B&W de handschoen niet op. Wie weet kunnen we als gezamenlijke verengingen aan de vooravond van de fusie laten zien wat het betekent Noordwijkerhouter te zijn – en te blijven!

De besturen van NoVaTo en Vereniging Dorpsbehoud.