Datum: 06-07-2020 - 03:50
15
jan
'18
180 dansmariekes dansen de garde- en showdans in De Schelft. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

180 dansmariekes dansen de garde- en showdans in De Schelft. (foto's)

Op zondag 14 januari gingen in de grote en volle zaal van Optisport De Schelft heel wat beentjes de lucht in op het traditionele dansmariekefestival van de Kaninefaaten. Dansgardes van maar liefst elf carnavalsverenigingen uit Noordwijkerhout, de regio en zelfs van ver daarbuiten gaven akte de présence...

Alle mini en maxi dansgardes van de Noordwijkerhoutse en Zilkse verenigingen waren dit jaar ook weer compleet aanwezig op deze middag, Duinknijnen, Kaninefaaten en van de Keiebijters.

Maar liefst 50 dansen uitgevoerd door 180 dansmariekes waren er te bewonderen, maar dat was voor het Prins Veneto en zijn Prima Donna van de Kaninefaaten en alle anderen bezoekers geen straf om naar al die mooie, leuke, grappige, spectaculaire optredens te kijken.

Het dansmariekefestival vindt niet in wedstrijdverband plaats, maar is puur bedoeld om de kunsten te vertonen. Een deskundige jury keek echter over de schouders mee en voorzagen de dansmariekes van positieve feedback.

De meeste dansgardes deden mee met een garde- en een showdans, waarbij er door vele vaders, moeders, opa's en oma's ect. foto's werden gemaakt of een filmpje werd opgenomen.

Foto's BON van de Noordwijkerhoutse en Zilkse dansgardes in de fotogalerij, eerste foto JP/Snapshot.

Foto's van de gehele dag kunt u de komende dagen ook vinden bij:

*
JP/Snapshot, klik hier.

*
Bert de Best, klik hier (Facebook).