12
jan
'18
Ondertekening van 'Financieel Fonds voorkomen huisuitzetting'. (foto's)
Geschreven door ISD Bollenstreek

Ondertekening van 'Financieel Fonds voorkomen huisuitzetting'. (foto's)

Op donderdag 11 januari 2018 heeft de formele ondertekening plaatsgevonden van het ‘Fonds voorkomen van huisuitzetting’. De ISD gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen en de woonstichtingen Stek, Vooruitgang, Sint Antonius van Padua en de Noordwijkse Woningstichting...

hebben een financieel fonds opgericht en stellen daarvoor per jaar maximaal € 42.000,- beschikbaar. De ISD Bollenstreek zorgt voor de uitvoering van het fonds.

Doel fonds:
Het doel van het fonds is kwetsbare huurders die in een sociale huurwoning wonen en een huurachterstand hebben via een renteloze lening te helpen. Dit om een dreigende huisuitzetting te voorkomen.

Voor wie is het fonds beschikbaar?
Voor kwetsbare huurders uit de ISD gemeenten met een sociale huurwoning bij één van de vier woonstichtingen en niet meer aan huur betalen dan de huurtoeslaggrens. Daarnaast moet sprake zijn van een huurachterstand en een dreigende huisontruiming. De huurder moet bereid zijn om per direct hulp te accepteren. Mogelijkheden zijn schulddienstverlening, budgetbeheer en/of een zorgverleningstraject.

Wat kan iemand krijgen via het fonds?
Een huurder die voldoet aan de voorwaarden kan eenmalig een renteloze lening krijgen om een deel van de opgelopen huurachterstand te betalen. Het totaalbedrag dat iemand kan krijgen is maximaal
€ 2.250,-.

Hoe aanvragen?
De woonstichtingen melden kwetsbare huurders met een achterstand aan bij de ISD Bollenstreek en een lokale zorgpartner. De lokale zorgpartner ondersteunt huurders bij het aanvraagproces.

Bij de ondertekening waren aanwezig (zie foto):
mevrouw A.E. (Annechien) Snuif (Hillegom) de heer A.D. (Adri) de Roon (Lisse), de heer D.T.C. (Dennis) Salman (Noordwijk), mevrouw M.J.C. Fles, (Noordwijk), de heer A.L. (Arno) van Kempen (Teylingen), de heer J.C.M. (Hans) Al (Stek), de heer S.M. (Steven) Schrader (Vooruitgang), mevrouw M. (Merlien) Welzijn (Sint Antonius van Padua) aanwezig.

Foto's Blik Op Lisse - Jan Wessels.