09
jan
'18
Prins Veneto: 5 carnavalsverenigingen slaan handen ineen want "carnavallen doe je met z'n allen". (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Prins Veneto: 5 carnavalsverenigingen slaan handen ineen want "carnavallen doe je met z'n allen". (foto's)

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Noordwijkerhout is er natuurlijk traditiegetrouw in het Kokkerhoutse, ruimte voor de carnavalsverenigingen uit ons dorp. De Duinknijnen en de Keiebijters waren met een delegatie aanwezig. De Kaninefaaten komen zoals altijd met de gehele vereniging...

op bezoek, dit jaar met Prins Veneto en zijn Prima Donna maar ook met Prins Triton & Prinses Ariël van de Babyfaaten en blaaskapel Koetillers. Gebruikelijk heeft de hoogste man van het Kaninefaatenrijk het hoogste woord en dat is dus in het 58ste jaar der Kaninefaaten 'Prins Veneto'. Hij wenste mede namens zijn Prima Donna alle aanwezigen in het gemeentehuis een goed en gezond 2018 en een geweldig carnaval toe. 

Ook Prins Veneto haalde het onderwerp aan wat wel door meer mensen tijdens deze nieuwjaarsreceptie aangehaald werd......de aanstaande fusie in 2019 van één Gemeente Noordwijk. Al 57 jaar organiseren de Kaninefaaten en iets later samen met de Duinknijnen, Keiebijters en Tulpkabouters (en vroeger natuurlijk ook de Vikings) carnavalsfeesten voor Kokkerhout.

Tijdens het carnavalsweekend genieten rond de 25.000 mensen van de feesten in ons carnavalsgekke dorp. Dit mag natuurlijk niet verloren gaan door een fusie, maar veranderingen moet je niet tegen willen houden; aldus Prins Veneto en zijn Prima Donna.

De vier Noordwijkerhoutse en Zilkse carnavalsverenigingen hebben daarom de al bestaande goede contacten nog verder aangehaald met de Noortukkers uit Noordwijk, om er samen voor te zorgen dat de nieuwe Gemeente Noordwijk één groot carnavalsdorp gaat worden.

Om de samenwerking tussen de carnavalsverenigingen tot uiting te brengen zijn er speciale vlaggen gemaakt waar alle vijf de carnavalsverenigingen op staan en deze werden tijdens de nieuwjaarsreceptie aangeboden aan burgemeester Goedhart van Noordwijkerhout en loco-burgemeester Gerben van Duin van Noordwijk. Beide heren mogen de vlag tijdens carnavalsdagen in mast hijsen voor hun gemeentehuis.

Om het fuseren nog meer gestalte te geven waren er ook twee carnavalshanden gemaakt en met een ferme handdruk gaven de burgemeester en loco-burgemeester aan dat men gaat voor een goede samenwerking.....want "carnavallen doe je tenslotte ook met zijn allen"! Als afsluiting werd natuurlijk met alle aanwezigen uitbundig het Noordwijkerhouts volkslied gezongen.

07-01-2018 - Nieuwjaarsreceptie van de Kaninefaaten met de onthulling van het wapen van Prins Veneto en zijn Prima Donna, tevens was er de onthulling van het carnavalsblad 'De Kaninefaat'  die deze week bij iedereen op de deurmat valt. De laatste twee foto's in de fotogalerij zijn van JP/Snapshot.

Foto's redactie BON.