Datum: 27-10-2021 - 14:46
09
jan
'18
Huldiging van 6 kampioenen uit Noordwijkerhout en De Zilk op nieuwjaarsreceptie. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Huldiging van 6 kampioenen uit Noordwijkerhout en De Zilk op nieuwjaarsreceptie. (foto's)

Op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Noordwijkerhout worden traditioneel de Nederlandse/ Europees kampioenen van het afgelopen jaar (2017) uit ons dorp in het zonnetje gezet. Dit keer konden maar liefst zes kampioenen uit Noordwijkerhout en De Zilk gehuldigd worden door burgemeester Goedhart...

die in het jaar 2017 een uitstekende prestatie hebben neergezet. (De Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Goedhart volgt later)

Op de foto boven van rechts naar links.

Tekst kampioenen Gemeente Noordwijkerhout.

1 - Jeanine Vermeij-Hassing uit De Zilk
De Zilkse Jeanine Vermeij-Hassing is op zaterdag 22 juli Europees kampioen Single pleasure driving geworden. Dit is een kampioenschap met Amerikaanse miniatuurpaarden met aangespannen wagen. Dit was niet het enige succes wat ze behaalde. Zij werd ook kampioen in categorie tandemklasse en de dressuurklasse. Jeanine reed de kampioenschappen met haar paardjes Awestrucks Easyrider en Persuasion Bling Queen. Jeanine is geen onbekend op de nieuwjaarsbijeenkomst. Vorig jaar behaalde zij ook al een Europese titel in de categorie Country Pleasure Driving.

2 - Anouk Claessens
Op 13 oktober is Anouk Claessens Nederlands kampioen Vertical Kilometer geworden. Deze wedstrijd vond plaats in de bergen bij Limone aan het Gardameer. Het parcours van 3,7 kilometer, met een hoogte verschil van 1080 meter, werd ’s avonds afgelegd. Het Nederlands kampioenschap Vertical Kilometer maakt onderdeel uit van het NK Skyrunning. In het totaal klassement werd Anouk tweede. Anouk heeft op het laatste moment besloten om mee te doen aan het kampioenschap omdat ze op zoek was naar een nieuwe hardloop uitdaging. Ze trainde al regelmatig in de Ardennen en liep met succes trialwedstrijden.

3 -  Jan van den Berg
Op 30 juli is de heer van den Berg samen met zijn Greyhound Pim van de Quickhunters Nederlands kampioen windhondrennen geworden. Er deden 10 honden aan dit kampioenschap mee over een 480 meter baan. Pim kwam na 28,83 seconden als eerste over de streep. De heer van den Berg heeft meerdere keren aan kampioenschappen meegedaan. In 1971 behaalde hij ook een Nederlandse titel. De heer van den Berg houdt zich ook bezig met het fokken van wedstrijdhonden. Een aantal van deze honden hebben maar liefst 14 kampioenschappen behaald, zowel Nederlands als Europees.

4 - Arie van den Burg
De heer van den Burg is op 30 mei Nederlands kampioen biljart in de tweede klasse Libre geworden. Het kampioenschap begon met de voorwedstrijden in district Bollenstreek. Daar plaatste de heer van den Burg zich voor de districtsfinale. In die finale werd hij na 6 wedstrijden districtskampioen en plaatste zich voor de gewestelijke finale in Rotterdam. Ook daar won de heer van den Burg en plaatste zich voor het Nederlands kampioenschap in Ede. Daar ging hij de strijd aan met de drie winnaars uit de andere gewesten. De heer van den Burg is al jaren verwoed biljarter bij biljartvereniging Puyckendam.

5 -  Cok Edelaar
Mevrouw Edelaar is op 5 februari 2018 Nederlands kampioen bowlen geworden in de categorie Scratch 50+. Net als bij golf wordt in bowlen ook met een handicapformule gespeeld. Zo kunnen spelers van verschillende niveaus tegen elkaar spelen. Bij Scratch wordt niet met een handicap gespeeld. Wat je gooit zijn je punten en daar krijg je niets extra’s bij. Het is niet voor het eerst dat mevrouw Edelaar Nederlands kampioen is geworden. In 1984 won zij ook een Nederlands kampioenschap en zij behaalde zelfs twee Europese titels.

6 - Marjan Leunissen
Op 15 september is mevrouw Leunissen samen met haar hond Bayley Nederlands kampioen van de Nederlandse bond voor de diensthond geworden. Er werd tijdens het kampioenschap gestreden in drie afdelingen:
Afdeling 1: Volgoefeningen, springen, blijven liggen en stil zijn.
Afdeling 2: Zoeken en apporteren van voorwerpen, opzoeken en aanwijzen van breekwerktuigen en opzoeken en lokaliseren van een persoon.
Afdeling 3: de overval.

Iedere afdeling heeft een winnaar. Degene met de meeste punten over alle afdelingen is Nederlands Kampioen. Marjan was winnaar van de afdelingen 1 en 2 en werd Nederlands Kampioen met 404 punten (max. 410) De deelnemende honden zijn gecertificeerde diensthonden en kunnen verschillende rassen zijn. Marjan heeft Hollandse Herders als diensthonden.

Foto's redactie BON.