Datum: 09-08-2020 - 01:55
08
jan
'18
Theo Duivenvoorde schenkt een uniek archief van 73 boeken aan zijn St. Jeanne d'Arc.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Theo Duivenvoorde schenkt een uniek archief van 73 boeken aan zijn St. Jeanne d'Arc.

Op zondagmiddag 7 januari hield muziekvereniging St. Jeanne d'Arc een nieuwjaarsreceptie voor al haar leden. Voorzitter Dolf Hulspas blikte terug op een succesvol en gezellig seizoen en keek vooruit waarbij de agenda voor dit jaar alweer vol staat met vooral veel muzikale activiteiten. Daarna gaf Dolf de microfoon aan...

erelid The Duivenvoorde die al sinds 1951 lid is van zijn 'Sjaan'. In een 'korte toelichting' vertelde Theo over zijn actieve jaren als lid van St. Jeanne d'Arc, lid geworden in 1951 maar in 1958 kreeg hij er nog een passie bij. Sinds dat jaar is Theo aan het verzamelen geslagen, alles wat er maar o.a. in de kranten verscheen over 'De Sjaan' en foto's die er gemaakt zijn van de muziekvereniging werden bij elkaar gebracht in plakboeken.

Na bijna 60 jaar is het een gigantische verzameling geworden van maar liefst 73 dikke boeken met alles over St. Jeanne d'Arc, deze zitten vol met met unieke verhalen, krantenknipsels en wel duizend foto's. Dit prachtige archief over de muziekvereniging wilde Theo nu graag overdoen aan de St. Jeanne d'Arc zelf.

Voorzitter Dolf Hulspas nam de eerste twee boeken met veel plezier in ontvangst en gaf aan dat deze boeken samen met de 71 andere exemplaren een mooie plaats krijgen in het clubgebouw 'De Parade'. Door deze gift van Theo kunnen leden de komende tijd een duik gaan nemen in de rijke en muzikale historie van de vereniging.

Dolf bedankte Theo heel hartelijk voor deze zeer gulle gift, de informatie uit dit archief kan men heel goed gaan gebruiken want over drie jaar viert 'De Sjaan' het honderd jarig bestaan. Voor Theo was er een mooie bos bloemen en een doos heerlijke Merci chocolaatjes en een groot applaus.

Foto's BON.