Datum: 22-10-2021 - 06:09
08
jan
'18
Bezoek van de drie wijzen aan de Victorkerk. (foto's)
Geschreven door Werkgroep kinderkoor St. Victor

Bezoek van de drie wijzen aan de Victorkerk. (foto's)

Zaterdagavond was het dan zover, vanuit drie verschillende windstreken vonden zij hun weg naar Noordwijkerhout. Het verhaal is al meer dan 2000 jaar oud, dat de magiërs, sterrenkundige met hun cadeaus op reis waren gegaan. Opzoek naar een pasgeboren koningskind. Op het Victorschoolplein verzamelde...

de kinderen zich met een lampion in afwachting van de drie wijzen. Zij kregen allen stukje cake te eten met hierin verstopt 3 bonen. Wie de boon in zijn stukje cake treft mocht vandaag de hulpkoning zijn. Gekleed in een mooie rode mantel met een kroon staan zij klaar voor de intocht. Dit jaar waren Guus van den Nouland, Froukje Bakker en Ties Zuiderduin koning.

Intussen komt muziekvereniging St. Jeanne d’Arc op het schoolplein aan met daarachter de drie wijzen mannen. Na een korte kennismaking werd de intocht gestart en onder muzikale klanken gingen de kinderen met hun lampion en de drie wijzen, die namen hun hulpkoning mee, op weg door de Victorkerk.

Het was een mooie stoet, die om 18.45 uur aankwam op het kerkplein. De muzikanten en majorettes werden bedankt en de ouders met hun kinderen zochten een plekje op in de kerk. Het hoog bezoek werd ontvangen door Diaken Bertijn Prins en zo konden zij gezamenlijk de viering starten.

In deze speciale kindergezinsviering vertelde de drie magiërs hun verhaal, over hun lange reis, het bezoek aan het paleis van koning Herodes en uiteindelijk het bezoek aan het pasgeboren koningskind. Hier brachten zij hun meegenomen geschenken. Uiteindelijk vielen zij in een diepe slaap en vertelde een engel in hun droom, dat zij op hun terugreis een andere moesten vervolgen.

Na afloop van de viering deden zij ook. Nadat we gezamenlijk het slotlied “midden in de winternacht” hadden gezongen volgden ook de gasten in de kerk dezelfde weg via het Victorhuis. Daar waren vuurkorven, marshmallows, warme chocomel, koffie en thee.

Hier was gelegenheid voor een nieuwjaarswens en werd er ook een Mexicaanse piñata aangeboden. De piñata staat symbool voor de zeven hoofdzondes. De kinderen mochten deze dan kapotmaken, zodat de snoepjes in de buik bevrijd werden. Dit was een heerlijke traktatie voor de kinderen.

Dank naar alle vrijwilligers van het Victorhuis, de Victorkerk, de verkeersregelaars. Muziekvereniging St Jeanne d’Arc, Scouting Bosgeest, Suzanne’s Feestshop,  Fietsspecialist Jan van Dam, toneelvereniging Odi. Dat we volgend jaar op 6 januari weer iets moois neer kunnen zetten.

Foto Werkgroep gezinsmisviering St. Victor.