Datum: 02-10-2023 - 10:56
07
jan
'18

Hans Mesker de eerste 'Zilker van het jaar'. (foto's)

Voetbalvereniging en tennisvereniging Van Nispen organiseerden ook in 2018 weer gezamenlijk een nieuwjaarsreceptie en wel op zondagmiddag 7 januari 2018. Het streven van beide verenigingen is dat men hoopt dat er steeds meer verenigingen zich gaan aansluiten bij de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners van De Zilk....

In een volle kantine van Tennisvereniging Van Nispen nam tennisvoorzitter Paul Janssen het woord en wenste mede namens voorzitter Tino de Groot van Voetbalvereniging Van Nispen alle aanwezigen de allerbeste wensen voor 2018. De organisatie van de nieuwjaarsreceptie is een nieuwe weg ingeslagen en heeft men de nominatie van 'Zilker van het jaar' in het leven geroepen.

Op deze middag mocht voorzitter Paul Janssen de eerste 'Zilker van het jaar' bekend maken. De zoektocht naar deze man of vrouw wordt gedaan door een commissie vijf personen uit de verschillende verenigingen. Zij leverden een lijstje in met namen waarvan zij vonden dat hij of zij in aanmerking zou komen voor deze mooie erkenning.

De 'Zilker van het jaar' moet voldoen aan het volgende criterium: hij of zij moet maatschappelijk zeer betrokken zijn in het leven van de Zilkers en zich op een bijzondere wijze inzetten als vrijwilliger voor de inwoners van De Zilk. Op alle vijf lijstjes van de commissieleden kwam zijn naam naar voren, dus was het niet zo moeilijk om Hans Mesker zeer verdiend te benoemen tot eerste 'Zilker van het jaar'.

Iedereen in De Zilk en ook wel daarbuiten kent Hans Mesker natuurlijk van zijn kassen, die hij ook geregeld gratis beschikbaar stelt aan allerlei verenigingen en instanties. Maar ook is hij o.a. betrokken geweest bij de jubileumcommissie van VV Van Nispen en bij uitvoeringen van Hakuna Matata en nog vele andere vrijwilligerswerkzaamheden. 

Een prachtige bos bloemen en een speciaal 'Zilker van het jaar' beeldje werden aan Hans overhandigd en aan het grote applaus van de aanwezigen te horen stemden iedereen volledig in mee met Hans zijn benoeming.

Foto PR.