Datum: 02-10-2023 - 09:35
05
jan
'18

Krimlindes rondom de Witte Kerk staan klaar.

Wethouder Martijn Bilars, een aantal raadsleden en leden van de projectgroep Centrumvisie hebben eind december een bezoek gebracht aan Bomencentrum Nederland in Baarn. Daar konden zij de dertien Krimlindes bezichtigen die klaar staan voor vervoer naar Noordwijkerhout om aangeplant te worden....

De voorbereidingen voor het kappen van de oude bomen en het planten van de nieuwe bomen rondom de Witte Kerk zijn in volle gang. De bomen worden binnenkort op een dieplader naar Noordwijkerhout vervoerd. De verwachting is dat eind januari/begin februari de Krimlindes hun definitieve plaats krijgen rondom de Witte kerk.

De 35 jaar oude Krimlindes zijn forse bomen en in de loop der jaren op de kwekerij negen keer verplant. Om te zorgen dat de wortels van de bomen grondwater kunnen gaan opnemen is er een speciale constructie van de plantplaats ontwikkeld. Deze constructie is noodzakelijk doordat de Witte Kerk op een strandwal ligt waardoor de afstand tot het grondwater groter is dan normaal.

De Krimlindes (Tilia x euchlora) worden 15-20 meter hoog en hebben een brede, ovale kroon die 10 tot 20 meter breed is. De boom heeft hartvormige, glanzende groene bladeren en bloeit in juni en juli met opvallende lichtgele tuilen die geuren.

Foto's PR.