Datum: 04-07-2020 - 12:57
02
jan
'18
Even doorbijten voor de deelnemers van de Nieuwjaarsduiken 2018. (update foto's + (drone)filmpjes)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Even doorbijten voor de deelnemers van de Nieuwjaarsduiken 2018. (update foto's + (drone)filmpjes)

2018 is van start gegaan waarbij er op nieuwjaarsdag een leuke traditie plaatsvindt en dat is een Nieuwjaarsduik nemen in zee. Ook Noordwijkerhouters zijn daar voor te porren en doken met zijn allen als eerste bij de 'badplaats' Noordwijk het koude water in. Dit jaar ging men, overigens niet zo vreemd...

in deze tijd van het jaar, onder behoorlijk koude weersomstandigheden van de start. Wel was er een waterig zonnetje maar de gure harde wind zorgde voor een gevoelswaarde van nul graden op het strand.

En zo renden om 13.00 uur op het strand van Noordwijk ondanks het koude weer heel wat deelnemers, waarvan een aantal dorpsgenoten, wederom stoer het koude water in en de foto's geven het bewijs. Om 15.00 uur kon men ook een verfrissende Nieuwjaarsduik nemen in de zee bij Langevelderslag.

Op foto's in de fotogalerij staat o.a. oud-Noordwijkerhoutse Franny Slingerland, zij dook ook dit jaar weer met een flink aantal mensen het koude zeewater in en konden zo geld binnen halen voor haar Stichting Franniez.

Stichting Franniez
"Waarom is er geen spaarsysteem voor kinderen met een chronische ziekte?” Dat was de vraag die oud-Noordwijkerhoutse Franny, kinderverpleegkundige, zich bijna dagelijks stelde voor zij met dit project begon. Onverdraagzaam vond ze het. Voor kinderen met kanker is er de Kanjerketting. Voor kinderen met een hartafwijking is er de TikkieRing en voor het chronisch zieke kind was er niets.

Vandaar haar initiatief om ook voor deze kinderen 'iets' te ontwikkelen. Uit verschillende hoeken heeft zij een groep vrijwilligers bij elkaar gebracht die dit project willen realiseren. Praktijkmensen zoals kinderverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, organisatoren uit het bedrijfsleven en creatief- en industrieel ontwerpers maken inmiddels deel uit van het 'team Franniez'. Klik hier voor meer informatie.

Hieronder vindt u alle linkjes foto's en (drone)filmpjes die er van de twee nieuwjaarsduiken zijn gemaakt.

* Foto's in de fotogalerij BON: strand Noordwijk.

* Foto's JP/Snapshot: strand Langevelderslag. (foto's worden dinsdagavond 2-1-2018 geplaatst)

* Foto's Blik Op Noordwijk: strand Noordwijk.

* Foto's NewYearssplash: strand Noordwijk.

* Foto's 112Bollenstreek: strand Noordwijk.

* Filmpje Leidsch Dagblad: strand Noordwijk.

* Filmpje Frans Bohemen: strand Noordwijk

* Dronefilmpje JW Rotteveel: strand Langevelderslag.