Datum: 03-06-2020 - 21:27
17
dec
'17

Werkstraf voor mishandeling minnaar ex-vrouw.

Een 40-jarige man uit Leiderdorp is door de rechtbank veroordeeld tot twintig uur werkstraf voor de mishandeling in Noordwijkerhout van de minnaar van zijn ex-vrouw. Hun relatie was al anderhalf jaar eerder op de klippen gelopen, maar zondag 1 oktober dit jaar kwam de frustratie bij de verdachte er pas echt uit...

De Leiderdorper wilde zijn ex met hun dochtertje gaan bezoeken. Zijn ex-vrouw zat net op dat moment in de auto bij de man met wie de verdachte in het verleden was bedrogen. Wat er toen gebeurde, kon de verdachte zich vrijdag bij de rechter niet helemaal herinneren. “Ik greep hem bij de keel, de rest weet ik niet zo goed.”

Hij zou de liefdesrivaal, terwijl die in de auto zat, ook gestompt en geslagen hebben op zijn benen en in het kruis. Daarna zou hij de man – die met gesloten deuren naar de politie reed om zich in veiligheid te brengen – nog achtervolgd hebben door Noordwijkerhout. De Leiderdorper zou daarbij ook de weg voor de man hebben versperd.

De officier achtte mishandeling bewezen en eiste een werkstraf van twintig uur tegen de Leiderdorper. “Zo te keer gaan, dat kan echt niet”, meende de aanklaagster. De rechter was het daar roerend mee eens, en nam de strafeis over. “Ik hoop dat dit hoofdstuk voor u is afgesloten en dat we u hier nooit meer zien.”

Bron Leidsch Dagblad.