Datum: 25-06-2021 - 16:03

30
nov
'17

Projectontwikkelaar verwacht Bavo-woonwijk ‘Landgoed In den Houte’ binnen vijf jaar gebouwd te hebben.

Deze week werd de projectontwikkelaar, de combinatie Novaform-Trebbe, bekend gemaakt die het grote Bavo-terrein van 30 ha (303.702 m² - excl. het hoofdgebouw) gaat ontwikkelen tot een nieuwe woonwijk met 664 woningen. De woningen komen er in diverse prijsklassen waarvan...

30% in het sociale segment, die voor het grootste gedeelte verspreid over het terrein komen te staan en dus in verschillende termijnen opgeleverd gaan worden; aldus wethouder De Jong in de commissievergadering van Ruimte en Wonen van deze week. 

Onderdeel van het bouwprogramma zijn ook 45 zorgwoningen die worden gehuurd door GGZ Rivierduinen. Deze woningen zullen de bestaande beschermde woonvormen vervangen. De combinatie neemt alle afspraken over die de zorginstellingen en gemeente Noordwijkerhout hebben vastgelegd in de anterieure overeenkomst.

De combinatie Novaform-Trebbe is door de zorginstellingen geselecteerd in een tenderprocedure waarin vijf partijen een voorstel indienden. KOW Architecten en RRog Stedenbouw en Landschap tekenden het winnende planvoorstel. Het plan, dat de titel ‘Landgoed In den Houte’ draagt, brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei.

De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. De architectuur voor de nieuwe woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

In het Leidsch Dagblad van donderdagmorgen geeft een woordvoerder van de combinatie Novaform-Trebbe aan dat men verwacht, door de enorme vraag naar koop- en sociale huurwoningen de komende jaren, de totale realisering van de nieuwe wijk binnen vier tot vijf een feit moet zijn.

De gemeente had in een eerder stadium aangegeven dat de bouw van de wijk 15 tot 20 jaar zou gaan duren, maar wethouder De Jong gaf nu in het interview in de krant aan dat hij niet verbaasd was over de snelheid van bouwen en er ook geen moeite mee heeft, zo lang er maar aan de afspraken gehouden wordt die er in de overeenkomst staan.

De projectontwikkelaar verwacht dat er in de tweede helft van 2018 met het bouwen kan worden begonnen. Eerst bouwrijp maken en daarna gaat men aan de gang met de infrastructuur en begint de bouw. De projectontwikkelaar wil ook in gesprek gaan met eigenaar Oudendal van het hoofdgebouw om het een en ander op elkaar af te gaan stemmen. De gesprekken tussen Oudendal en gemeente liggen al een half jaar stil over de toekomst van het gebouw.

Luchtfoto boven BON. Foto's onder impressie nieuwe wijk PR.