Datum: 02-10-2023 - 16:14
13
nov
'17

Prinses Hendrika (Riek van Dam) de nieuwe 'Prinses carnaval' van Munnekeweij. (foto's)

Afgelopen zaterdag was het de elfde van de elfde en rond deze datum worden ook dit jaar weer, de nieuwe carnavalsprinsen en prinsessen bekend gemaakt van het Kokkerhoutse en Zilkse carnaval. Noordwijkerhout en De Zilk tellen er dan straks ook weer aardig wat, zo ook in Woonzorgcentrum Munnekeweij...

Dit keer werd op maandagmorgen 13 november om 11 over half 11 in een volle Tuinkamer van Munnekeweij, de nieuwe 'Prinses carnaval' voor komende carnaval bekend gemaakt: 'Prinses Hendrika'.

In het dagelijks leven draagt ze de naam Riek van Dam-Geerlings en heeft ze de nog prille leeftijd van 90 jaar. Riek vond 'Hendrika' een mooie en passende prinsessennaam en zij zwaait dit jaar de scepter over Munnekeweij.

Riek woont sinds april 2017 in Munnekeweij en daarvoor woonde ze een paar jaar op de Campus. Daar weer voor heeft ze met haar man Gerard en gezin maar liefst 50 jaar een woning gehad op de Koninginneweg.

Riek van Dam is volgens de bewoners en personeel van Munnekeweij altijd in voor een feestje en komt de eer van 'Prinses carnaval' bij de juiste persoon terecht. Natuurlijk werd deze feestelijke ochtend afgesloten met de Noordwijkerhoutse wals en een ererondje van de nieuwe Prinses carnaval.

Wij wensen Prinses Hendrika en alle bewoners en personeel van Munnekeweij een heel gezellig carnaval toe.

Foto's BON.