Datum: 25-02-2020 - 01:14
  
02
nov
'17
Afscheid Ria Lucassen en Annemarie de Winter nieuwe voorzitter B.C. De Schelft.
Geschreven door Bridgeclub De Schelft

Afscheid Ria Lucassen en Annemarie de Winter nieuwe voorzitter B.C. De Schelft.

Tijdens de vorige week gehouden Algemene Ledenvergadering van Bridgeclub De Schelft werd afscheid genomen van Ria Lucassen als voorzitter. De voorzittershamer is overgedragen aan Annemarie de Winter. Ria Lucassen heeft sinds 2001 met verve het voorzitterschap gedragen en was onder meer...

(mede) initiatiefnemer van de succesvolle kroegendrive, die ieder jaar met Hemelvaart gehouden wordt. Ook werd er bij haar aantreden voor het eerst gebruik gemaakt van de bridge mates, een automatisering systeem, die het handmatige tellen na afloop overbodig maakte. Daardoor moest er wel even ‘hevig’ in de materie gedoken worden. Het vertrouwde logo ‘Gezelligheid Troef’ onderstrepend, introduceerde Ria ook de sterretjes avonden. 1 keer per maand een aardige attentie voor spelers, door het lot bepaald.

Verder werd onder haar bezielende leiding een intensievere samenwerking met de twee overige Noordwijkerhoutse bridgeclubs gezocht en gevonden. Het bestuur en leden danken Ria nogmaals voor haar inzet. Helemaal verloren voor de club is Ria natuurlijk niet. Ze blijft gewoon lekker bridgen, zonder de ‘poespas’ van bestuurlijke aangelegenheden.

Bestuur en leden zijn ook uitermate blij met haar opvolgster, Annemarie de Winter, die de liefde voor het bridgespel als het ware met de paplepel kreeg ingegoten. Annemarie gaat zich met name ook sterk maken om het Welzijnsmanifest van de Bridgebond bij de gemeente onder de aandacht te brengen. Daarbij gaat het erom dat de bridgesport erkend wordt als middel voor breinstimulering en dat het mede kan helpen om ouderen uit hun isolement te halen.

Unicefdrive:
Voor de 3e maal organiseert BC de Schelft in samenwerking met de andere twee Noordwijkerhoutse bridge clubs, de Unicef drive. En wel op zondagmiddag 12 november, in de Maasgaarde. Aanmelden kan nog bij Ton sur Ton of via de mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten zijn 15 euro per paar.

Foto THV.
Voorzittershamer BC De Schelft overgedragen aan Annemarie de Winter (L) en Ria Lucassen(R).