Datum: 06-04-2020 - 21:01
  
Update: 30-3-2020.
02
nov
'17
WDM Mechanisatie bouwt nieuw strandvoertuig Outdoor4disabled.
Geschreven door Stichting Outdoor4Disabled

WDM Mechanisatie bouwt nieuw strandvoertuig Outdoor4disabled.

De Stichting Outdoor4Disabled, volledig gerund door vrijwilligers, is al jaren een vaste waarde in Noordwijk en omgeving. Outdoor4Disabled is een non-profit organisatie die zich tot doel stelt ouderen en mensen met een fysieke of mentale beperking onbeperkt te laten genieten van vrijheid en natuur...

Deze zomer zijn voor meer dan 2400 gasten op het strand bij de Langevelderslag ritten verzorgd met de zogenaamde strand-rups. De allerlaatste rit vond plaats op vrijdag 20 oktober jl. Maar, na jaren van trouwe dienst is deze rups op, zand, weer en wind, en vooral zout hebben hun tol geëist. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuw strandvoertuig. En met trots laat de Stichting nu weten, dat nieuwe voertuig komt er !!

Edwin de Beukelaar, voorzitter van Outdoor4Disabled: “na veel onderzoek kiezen we er voor een geheel nieuw voertuig te laten bouwen door WDM Mechanisatie in Noordwijkerhout (het beste vind je vaak gewoon om de hoek ……). In co-designship met onze eigen chauffeurs en technisch specialisten ontwikkelt WDM een voertuig dat aan al onze wensen voldoet: veilig, flexibel inzetbaar, met een innovatief en duurzaam ontwerp, milieu-vriendelijk, en technische topkwaliteit. In april 2018 verwachten we de eerste ritten te kunnen rijden met het nieuwe voertuig, er staan al boekingen in de agenda”.

Voor de financiering heeft de Stichting toezeggingen ontvangen van het Stichting RCOAK; de Juliana Zusters; de J.C. Ruigrok Stichting; de Van Limburg Stirum Stichting; Fonds 1818; de Gemeente Noordwijk en het Oranje Fonds. Tezamen met inzet van de eigen spaarpot kan de Stichting het nieuwe voertuig betalen, incl. benodigde vergunningen, verzekering, opleidingen en verbeterde stalling.

“De droom om deelnemers een onvergetelijke dag te bieden komt op deze manier een stuk dichterbij”, zo zegt het de Beukelaar. “Want onvergetelijk, dat is het voor hen; kom zelf volgend jaar maar eens kijken naar de lach op die gezichten, die zegt meer dan 1000 woorden van mij ………“. 

Voor meer informatie: website http://outdoor4disabled.nl/ en FaceBook https://www.facebook.com/strandrups. Foto's zijn van de laatste rit over het strand en op de aanhanger naar WDM Mechanisatie in Noordwijkerhout, waar het nieuwe voertuig wordt gebouwd.