Datum: 28-05-2020 - 23:46
22
okt
'17

Gamen, zenden en chatten bij Scouting Bosgeest. (foto's)

Zingen met Scouts vanuit de andere kant van Nederland, chatten met Noren en gamen tegen Amerikanen. Tijdens de JOTA-JOTI kan het zomaar gebeuren dat je aan de praat raakt met iemand aan de andere kant van de wereld. Van 20 tot 22 oktober stond de Scoutingwereld namelijk in het teken van communiceren...

via internet en amateurradio. Zo’n 500.000 scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scouting Bosgeest. Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Skype, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio. De scouts van Scouting Bosgeest maken contact met andere scouts over de hele wereld. Zo komt de hele wereld samen in clubhuizen in heel Nederland!

Als je via de radio wilt praten met scouts aan de andere kant van de wereld, dan heb je een hoge toren nodig om je antenne op te zetten. Die toren, die bouwden de scouts van Scouting Bosgeest natuurlijk zelf, met hout en touw. Omdat zenden nog niet zo makkelijk is, werd de hulp ingeroepen van drie ervaren zendamateurs uit Noordwijkerhout en Noordwijk.

Daarnaast stonden in het clubhuis een hoop computers. Daarmee konden de scouts variërend in de leeftijd van 7 tot 18 jaar oud chatten met iedereen in de wereld. Ook werden er spellen gespeeld, zoals een wii strijd met Explorers ver weg. Verder konden de Scouts een computer uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Voor meer informatie over de Scoutinggroep ga je naar : www.bosgeest.nl.

Tekst en foto's Scouting Bosgeest.