Datum: 24-09-2020 - 17:09
16
okt
'17

HSV De Arnoud gaat vislessen verzorgen op de basisschool.

Vanaf het nieuwe visseizoen 2018 verzorgd HSV de Arnoud vislessen op school in samenwerking met hengelsport federatie Midwest Nederland. Rond april kunnen scholen bezoek krijgen van een vismeester die in de ochtend wat verteld over de diverse vissoorten in Nederland en hun leefomgeving. Ook de diversiteit..

van de Hengelsport komt aan bod. Tevens wordt tijdens de les geleerd om een vis op een verantwoordelijke manier te behandelen en te onthaken. Als het ochtendprogramma van zo´n anderhalf uur afgerond is kunnen de kinderen van hun pauze genieten.

Na de pauze staat de vismeester met zijn vis coaches klaar om het middagprogramma te starten. Bij een water vlakbij school wordt er dan gevist. De vismeester heeft hengels, dobbers en aas bij zich waarmee er door de leerlingen gevist kan worden.

Viscoaches staan klaar om te assisteren met het beazen van de haak en het uitpijlen van de dobber. Als de les om 15.00 is afgelopen kunnen de leerlingen terugkijken op een geweldige viservaring. Voor meer informatie kunt u kijken op www.vissenschool.nl of u vraagt bij vismeester Willem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en die legt uit waar u zo’n visles besteld. 

Tekst en foto's: Jeugdafdeling HSV de Arnoud.