Datum: 22-07-2018 - 18:39

13
okt
'17
Druk bezochte 'Fusie-avond' voor ondernemers uit Noordwijkerhout en De Zilk. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Druk bezochte 'Fusie-avond' voor ondernemers uit Noordwijkerhout en De Zilk. (foto's)

Op donderdag 12 oktober vond een 'fusie-avond' plaats die georganiseerd werd door en voor alle ondernemers uit Noordwijkerhout en De Zilk. Deze avond stond in het teken van de aanstaande fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout en daar kwamen meer dan honderd ondernemers op af...

Burgemeester Goedhart was voor deze avond bereid gevonden om een presentatie als direct betrokkene te geven over deze fusie, hij gaf als eerste alle ins- en outs over de fusie en de procedure die hierbij komt kijken. Tijdens de presentatie van de burgemeester kregen de aanwezige ondernemers volop de gelegenheid om vragen te stellen. 

De meeste ondernemers zijn, zoals al eerder bleek, absoluut niet tegen een fusie en de meeste vragen aan de burgemeester waren daarom ook technisch van aard. Het enige echte kritische geluid werd geuit dat men een beetje bezorgd was dat Noordwijkerhout zou ondersneeuwen bij een mogelijk Noordwijkse overheersing.

De burgemeester snapte die angst wel een beetje maar was er van overtuigd dat met de nieuwe insteek waarmee men samen de nieuwe Gemeente Noordwijk wil aangaan, dat alle inwoners en ondernemers van de vier kernen Noordwijk-Binnen, Noordwijk-Zee, Noordwijkerhout en De Zilk volop de kans krijgen om zich te profileren.

Deze avond werd georganiseerd door de ondernemersvereniging ONNO op Landgoed Tespelduyn in samenwerking met de andere ondernemersverenigingen uit Noordwijkerhout en De Zilk: NOV, Heerenclub De Zilk, SON, DOVER en Ondernemersvereniging Gravendam. 

Foto's BON.