Datum: 20-08-2018 - 15:34
13
okt
'17
Wijk De Boekhorst viert 60-jarig bestaan. (foto's oud en nieuw)
Geschreven door Wijkvereniging De Boekhorst

Wijk De Boekhorst viert 60-jarig bestaan. (foto's oud en nieuw)

De Noordwijkerhoutse wijk De Boekhorst bestaat dit jaar op de kop af 60 jaar. Dit was onlangs reden voor Wijkvereniging De Boekhorst om mevrouw Qualm – Speekenbrink, bewoonster van het eerste uur, te verrassen met een mooi boeket bloemen, de wijkverenigingsvlag en een speciaal 'potje jam'. Zij betrok in 1957...

samen met haar man hun nieuwe huis aan de Dr Schaepmanlaan als één van de eerste bewoners van de ‘Jambuurt’. De koopwoningen in deze wijk werden indertijd in Noordwijkerhout als dermate prijzig ervaren, dat de eigenaren zich volgens de overlevering alleen nog maar jam op hun brood konden veroorloven.

De wijk was in 1957 voor het grootste deel nog in aanbouw en tegenover de wijk waar nu het sportpark is, was het net als eerder de wijk toen nog duingebied. (zie foto's)

De komende tijd wordt het 60-jarig bestaan van de wijk met verschillende activiteiten gevierd. Als eerste wordt er aanstaande zaterdag 14 oktober een grote wijkborrel gehouden, met een hapje, een drankje, een kampvuur en een springkussen voor de kids kunnen er flink wat herinneringen opgehaald gaan worden. 

Foto's PR. 
1- Wijkpromo.
2- De Jambuurt.
3- Duingebied voordat de wijk De Boekhorst werd gebouwd.
4- Het dennenbosch De Boekhorst.
5- Kasteel De Boekhorst aan de Langevelderweg.
6- Kasteel De Boekhorst aan de Langevelderweg.
7- De Prinsenhofschool in aanbouw.
8- De Prinsenhofschool.
9- Luchtfoto Noordwijkerhout rond 1940
10- Luchtfoto wijk De Boekhorst in aanbouw.
11- Luchtfoto wijk De Boekhorst jaren '70.
12- Luchtfoto wijk De Boekhorst 2017.