Datum: 14-08-2020 - 16:21
28
sep
'17

Op donderdag 23 november tweede jeugdgemeenteraad.

Na het succes van vorig jaar zal ook dit najaar een jeugdgemeenteraad plaatsvinden en wel op donderdagavond 23 november. Ook dit jaar heeft de jeugdgemeenteraad weer 1000 euro te verdelen over één of meerdere projecten. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die...

een leuk project met een maatschappelijk doel in gedachte hebben, moeten (na gelukkig al een eerdere oproep) wel opschieten want zij dienen het project aan te melden voor 1 oktober 2017 bij de gemeente Noordwijkerhout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De jeugdgemeenteraad wordt op de scholen voorbereid. De gemeenteraad ondersteunt met twee gastlessen in de klas. Hiervoor zijn presentaties gemaakt. Elke klas wordt uitgenodigd voor een bezoek aan het gemeentehuis. In de raadszaal wordt een commissievergadering nagespeeld, zodat elke leerling een keer de kans krijgt aan de knoppen te zitten.

Vorig jaar verdeelden leerlingen van de groepen 8 van de Victorschool, de Prinsenhof, de Egelantier en de Regenboogschool 1000 euro over vier projecten. Zo kreeg Scoutinggroep St. Jozef Emerentiana 200 euro voor de aanschaf van een koelkast op gas, De Zonnebloem 400 euro voor het bakken van pannenkoeken door kinderen voor ouderen, Toneelgroep ‘Geen Idee’ 300 euro voor kostuums en decor en Taal Lokaal kreeg 100 euro voor tafels en een flip-over. (zie bovenstaande foto)