Datum: 02-04-2020 - 13:45
  
Update: 30-3-2020.
23
sep
'17
VVSB opnieuw met 10 man maar verliest nu van Kozakken Boys. (foto's+samenvatting)
Geschreven door Stefan van den Burg

VVSB opnieuw met 10 man maar verliest nu van Kozakken Boys. (foto's+samenvatting)

VVSB heeft na de bekerstunt met 10 man tegen Telstar, de winnende flow niet kunnen vasthouden. Kozakken Boys (afgelopen dinsdag nog winnend tegen De Graafschap) was met 0-2 te sterk. Mahmut Sonmez scoorde voor de rust voor de gasten. Na de thee kwam VVSB met 10 man te staan door de rode kaart van Mitchell Theuns...

en werd de stand naar 0-2 gebracht door Ahmed el Azzouti.

De bekersensatie had zijn sporen in de selectie wel achtergelaten. Richelo Fecunda (hamstring) en Peet van der Slot (schorsing) waren niet bij de wedstrijdselectie aanwezig. Vladimir Jozic zat, niet geheel fit, nog wel op de bank. Ondanks dat er dus enkele andere namen in het veld stonden, kreeg VVSB de eerste kans van de wedstrijd. Uit een corner van Frans van Niel, kopte Tomas Arroyo de bal net naast het doel van Richard Arends.

In een vrij matte wedstrijd kwam Kozakken Boys in de 23e minuut op voorsprong. Mahmut Sonmez trok vanaf links naar binnen, liep door tot rond het strafschopgebied en schoot bekeken de bal langs doelman Ruben Valk. VVSB was enkel gevaarlijk uit standaardsituaties, de vrije trap van Van Niel en de kopbal van Pieter Koopman troffen net geen doel. Reserve-aanvoerder Jordy Zwart kwam vlak voor rust nog een teenlengte te kort om de bal zo van richting te veranderen dat die doel trof.

Ook na rust waren 2 opgelegde kansen voor de thuisploeg. De kopbal van Van Niel werd met de voeten gekeerd door doelman Arends, de rebound kwam voor de voeten van Arroyo die zijn schot van dichtbij geblokt zag worden. Na een kwartier in de tweede helft werd de kopbal van Zwart van de lijn gekopt door Gwaeron Stout, het bleek een avond waarin het niet mee zat voor de Noordwijkerhouters.

Toen na 64 minuten Mitchell Theuns de rode kaart zag van scheidsrechter Van de Eijk kwam VVSB voor de 4e keer dit seizoen met 10 man te staan. Kansen werden hierdoor schaarser en Kozakken Boys sloeg op dat moment toe. Ahmed el Azzouti kon aannemen in het strafschopgebied van VVSB, kapte naar zijn rechterbeen en schoof de bal in de lange hoek achter doelman Valk.

De wedstrijd werd zonder noemenswaardige kansen uitgespeeld en na de 94e minuut floot de scheidsrechter voor het einde. Door dit verlies zakt VVSB naar de 16e plaats op de ranglijst. Volgende week wacht de derby bij en tegen Rijnsburgse Boys.

VVSB – Kozakken Boys 0-2: 23. Sonmez 0-1, 76. El Azzouti 0-2.
VVSB: Valk, Van Pelt, Arroyo, Zwart, Vijlbrief; Theuns, Van Niel, De Rijk; El Osrouti (78. Verlaan), Koopman (46. Pauw), Van der Wilden (67. Bekooij).

Tekst Stefan vd Burg. Foto's BON. Klik hier voor de samenvatting.