Datum: 02-06-2020 - 20:20
23
sep
'17

Drainage moet probleem waterfietspad Sancta Maria verhelpen.

Met ingang van 1 augustus 2017 werd het nieuwe fietspad Noordzijderpolder Noord (F287) toch uiteindelijk opengesteld. Alleen bleek onlangs dat het fietspad over honderdvijftig meter een waterfietspad was geworden tussen de Kraaierslaan en het Sancta Maria-terrein. In de commissievergadering van Ruimte en Wonen...

werden daar vragen over gesteld door NZLokaal. Wethouder Bilars gaf in antwoord bij de heer van de Berg aan dat hij in samenspraak met zijn collega van Noordwijk (gedeelte is grondgebied Noordwijk) 'het natte voeten probleem' zou gaan oppakken.

In de nieuwe commissievergadering van R&W van afgelopen week vroeg de heer van den Berg zich af of er al iets bekend was wat beide gemeenten eraan gingen doen. Wethouder Bilars gaf in antwoord daarop aan dat men het probleem gaat verhelpen door het aanleggen van een drainage naast het fietspad.

Op de vraag van de heer van den Berg wie die extra kosten moet gaan betalen moest de wethouder het antwoord schuldig blijven. Het gedeelte ligt op het grondgebied van Noordwijk, maar van de subsidie van de provincie voor de aanleg van het fietspad stond volgens de wethouder een nog niet gebruikt bedrag open. De wethouder komt daar later op terug.

Het nieuwe fietspad verbindt de Zeestraat/rand Bavo-terrein in Noordwijkerhout met de Kraaierslaan, het Sancta Maria-terrein en de Langevelderweg in Noordwijk en Noordwijkerhout. 

Foto boven Wout Hogervorst. Foto's: BON.