Datum: 02-06-2020 - 20:06
14
sep
'17

Natte voeten op het nieuwe fiets- en voetpad naar Sancta Maria-terrein.

Met ingang van 1 augustus 2017 werd het nieuwe fietspad Noordzijderpolder Noord (F287) toch uiteindelijk opengesteld. Burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Noordwijk, wethouder Martijn Bilars van de gemeente Noordwijkerhout en directeur Peter Klink van Ontwikkelingscombinatie Sancta Maria...

hadden vlak daarvoor het conflict wat er speelde over het fietspad uitgesproken, hierdoor kunnen fietsers en wandelaars vanaf 1 augustus gebruikmaken van een nieuwe en aantrekkelijke route.

Alleen blijkt nu uit verschillende reacties aan het adres van BON en de vraag die de heer van den Berg (NZLokaal) in R&W stelde aan wethouder Bilars, of hij al wist van het waterballet op het gedeelte van het fiets- en wandelpad tussen de Kraaierslaan en het Sancta Maria-terrein.

Volgens de regelmatige gebruikers van deze route kun je fietsend (als je niet te hard rijd tenminste) droog het Sancta Maria-terrein halen, maar lopend moet je er wel voor zorgen dat je laarzen aan hebt. Een flink stuk van het fietspad (zie foto) staat al een week onderwater en met de herfst in aantocht en de dus slechte afwatering ter plaatse kan het alleen maar nog erger worden de komende tijd.

Wethouder Bilars gaf in antwoord bij de heer van de Berg aan dat hij zeker in samenspraak met zijn collega van Noordwijk (gedeelte is grondgebied Noordwijk) 'het natte voeten probleem' gaat oppakken, want dit kan natuurlijk niet bij een onlangs pas opgeleverd nieuw fiets- en wandelpad. Blijkbaar zit er een kuil in de nieuwe weg en daar moet iets mee gebeuren; aldus de wethouder.

Het nieuwe fietspad verbindt de Zeestraat/rand Bavo-terrein in Noordwijkerhout met de Kraaierslaan, het Sancta Maria-terrein en de Langevelderweg in Noordwijk en Noordwijkerhout. 

Foto boven Wout Hogervorst. Foto's: BON.