Datum: 22-07-2018 - 05:09

13
sep
'17
Zonnebloem  'Scholendag' in Munnekeweij. (foto's)
Geschreven door Zonnebloem Noordwijkerhout

Zonnebloem 'Scholendag' in Munnekeweij. (foto's)

Onze Zonnebloem staat voor een samenleving waarin ruimte is voor iedereen: jong en oud, gezond en ziek. Maar ook mensen met een lichamelijke beperking van het leven te laten genieten. In de praktijk zijn het vaak de mensen die door hun beperking in een sociaal isolement zitten of dreigen te raken en blij zijn...

met de diensten van de Zonnebloem. Een activiteit van onze Zonnebloem is de scholendag. Maandag 11 september hebben kinderen van de Victorschool ons geholpen met het uitdelen van zonnebloemen aan  bewoners van Munnekeweij.

Henk de Kleer, voorzitter van onze Zonnebloemafdeling, benadrukte in zijn openingswoord dat een sterke kant van de Zonnebloem is het bij elkaar brengen van jongeren en ouderen. In het voorjaar hebben we ‘jongeren bakken pannenkoeken voor ouderen’ mogen doen. Nu gaan jongeren op pad met het uitdelen van zonnebloemen.

Meteen na een glaasje limonade kwamen de kinderen in actie. Enthousiast werden de zonnebloemen uitgedeeld aan de ouderen in de ontmoetingsruimte. Vervolgens trokken ze langs de woningen op de etages. Daar waar niemand aanwezig was werd de bloem achter de deurklink gestoken.

Vertederend was het te zien hoe de ouderen reageerden op de kinderen bij het overhandigen van een zonnebloem. Ook nu een geslaagde dag voor zowel jongeren en ouderen.

Tekst en foto's Zonnebloem Noordwijkerhout.