Datum: 25-06-2018 - 19:36

12
sep
'17
Eerste Speciaalbier-festival in Noordwijkerhout.
Geschreven door Café van der Geest

Eerste Speciaalbier-festival in Noordwijkerhout.

“Vijf brouwers, twintig bieren en twee foodtrucks…dat kan maar in één café…” Pieter van der Geest moet er zelf ook erg om lachen. “Dit is weer echt zo’n project dat van het een in het ander valt. Een festival ín het café, waarom niet? Foodtrucks? Natuurlijk, moet kunnen! Vijf brouwerijen die zich presenteren...

met hun eigen bieren, allicht, geen probleem! Het wordt in elk geval een feestje”. Op zaterdag 30 september wordt het eerste echte Noordwijkerhoutse speciaalbier Festival georganiseerd in Café van der Geest.

5 brouwerijen 
De brouwerijen zijn inmiddels bekend: uit Amsterdam komt Brouwerij ‘t IJ, dat inmiddels in de hoofdstad al wereldberoemd is. Poesiat en Kater heeft in het eigen Amsterdamse bierlokaal de taptanks letterlijk boven de bar hangen, daar moeten ze tijdens dit festival een oplossing voor bedenken.

Ook uit Amsterdam komen de heren van Two Chefs Brewing, die met hun opvallende namen voor de bieren en prachtige etiketten op de flesjes hard aan de weg timmeren. Foodpairing, festivals, het is hen op het lijf geschreven.

Uit de ketels van Brouwerij Klein Duimpje zijn de afgelopen jaren al de meest bijzondere smaken gekomen. Smaakmakers als pruimen of chocolade, niets lijkt te gek voor de Hillegomse brouwers.

Vijfde brouwer op het festival is Scheldebrouwerij, inmiddels een goede bekende in Noordwijkerhout, en een vaste partner van Café van der Geest.  Alle vijf de brouwerijen krijgen een eigen stand, met daarin verschillende bieren, de brouwers zijn zelf aanwezig om over hun product te vertellen. 

Zand er uit, bier er in.
“Logistiek zijn we in dit café wel wat gewend” vertelt biersommelier Peter van Duin. “We hebben het zand van het Zomerfest nog maar net de zaak uit geveegd. Maar zo’n festival vraagt toch wel weer het nodige denkwerk; je wilt toch wat bijzonders neerzetten.  Alle brouwerijen moeten tot hun recht komen en je wilt het voor de bezoekers aantrekkelijk maken.

We hebben nu bijvoorbeeld gekozen voor festivalglazen; een glas dat je krijgt bij je toegangskaartje en dat je mee naar huis mag nemen.”Van Duin is erg enthousiast over de line-up van de brouwerijen. “Ik kan niet wachten!”.

Kaartjes voor zaterdag 30 september zijn te verkrijgen aan de bar van Café Van der Geest, en online via de website www.cafevandergeest.nl. Tickets kosten 10,- euro, inclusief twee consumptiemunten en dat unieke festivalglas. Deuren gaan open om 15.00 uur, aan de Zeestraat 7a in Noordwijkerhout.