Datum: 25-06-2018 - 19:44

09
sep
'17
Altesa begint seizoen met werkweekend. (foto's)
Geschreven door Drumfanfare Altesa

Altesa begint seizoen met werkweekend. (foto's)

Afgelopen weekend, 1 t/m 3 september, is Altesa weer op werkweekend geweest om het nieuwe seizoen fris te beginnen. Dit jaar zijn we afgereisd naar een prachtige locatie in Otterlo. Daar hadden we alle ruimte om te repeteren en exerceren, maar natuurlijk ook voor ontspanning en gezelligheid....

Hard gewerkt
Na een gezellige start op de vrijdagavond, is er op zaterdag hard gewerkt door alle leden. Aan het einde van de dag waren de beginselen van twee nieuwe marsen en een show geleerd en heeft de jeugd grote stappen gezet met het exerceren (marcheren). Gelukkig was er tussen de repetities door tijd voor verschillende spellen in de zon. De avond werd afgesloten met een pubquiz, playbackshow en een kampvuur.

Uitreiking bokalen
Op deze avond werden ook de jeugd- en Frans Luijten bokaal uitgereikt aan leden die zich afgelopen jaar extra hadden ingezet voor de club. De jeugdbokaal is gewonnen door Sanne van Dam. Een uitstekende saxofoon leerlinge, die altijd enthousiast is en snel leert. Zodra zij in de lengte gaat groeien, kan ze gelijk mee lopen in de fanfare. 

De Frans Luijten bokaal is dit jaar gegaan naar Bas van Splunter. Onze tambour-maître is afgelopen jaar erg gegroeid in zijn rol en heeft met zijn afstuderen Altesa weten te motiveren voor een kleine show. Zondag hebben de verschillende secties, tambours, hout en koper, apart gerepeteerd en is er nog een derde nieuwe mars ingestudeerd.

Het was dit jaar met recht een 'werk'weekend, maar we zijn klaar voor het nieuwe seizoen. De eerste optredens staan voor de deur en de geruchten gaan dat ook de pietenband weer voor het eerst bij elkaar is gekomen voor een eerste repetities. 

Foto 1: Repetitie in de zon.
Foto 2: 'Kampvuur' Tijdens het ‘zeg geen nee’spel gingen alle mannen op 1 knie om Jenny ten huwelijk te vragen. De aanstaande bruid heeft al trouwplannen met Niek.
Foto 3: De saxofoonsectie krijgt les van hun docent.

Foto's en tekst Altesa.