Datum: 22-03-2023 - 07:03
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

06
sep
'17

Dagboek van het Oranjefeest: de dinsdag. (foto's: Munnekeweij + Kermis + Oranjeloop + 't Durp)

We hebben alweer een aantal dagen met activiteiten van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout achter de rug, de zaterdag, de zondagzondag en de maandag. We houden u op de hoogte over het verdere verloop van de festiviteiten. Op dinsdagochtend wordt van oudsher de kermisweek door...

de (nieuwe) voorzitter van de Oranjevereniging Hans Janssen en de burgemeester het startsein gegeven, in aanwezigheid van de bewoners en leden van de Oranjevereniging in de Tuinkamer van Munnekeweij. De openingsspeeches van beide heren werd afgesloten met zingen van de enige echte Noordwijkerhoutse Wals.

Voor alle aanwezigen van deze drukbezette kermisochtend in Munnekeweij was er koffie met gebak en een optreden van een muzikaal trio met gezellige traditionele (traditioneel is het thema van het Oranjefeest van dit jaar) meezingliedjes. Foto's BON in de fotogalerij.

Dinsdagmiddag: opening kermis, bingo:
Op de Brink was om 14.00 uur de opening van het Lunapark oftewel de kermis. Het eerste uur van de kermis was zoals gebruikelijk voor Noordwijkerhouters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De kermisexploitanten stelden een uur lang hun attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers stonden klaar om kinderen en ouderen onder gelukkig droge weersomstandigheden te helpen. Foto's BON in de fotogalerij.

In de Poffertjeskraam op het Kermis-terrein trof de redactie van BON een grote groep ouderen aan die onder begeleiding van de vrijwilligers van Stichting met je Hart Noordwijkerhout weer een gezellig uitje hadden en dit keer genoten de mensen van de overheerlijke poffertjes. Foto's BON in de fotogalerij.

In de Munnekeweij werd er een OranjeSuperbingo georganiseerd met prachtige prijzen, dit was niet alleen voor de bewoners van Munnekeweij maar ook belangstellenden van buitenaf waren welkom. Voor de inwendige mens werd uitstekend gezorgd door de vrijwilligers op deze middag. Voor de meeste bewoners lag er een leuke prijsje klaar en genoten de mensen van een gezellige kermismiddag.

Dinsdagavond: Oranjeloop, Vanavond moet je in het durp zijn...
Jeugd-Oranjeloop en Super Prestige Oranje Circuit.
Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseerde de Oranjevereniging wederom haar traditionele Jeugd-Oranjeloop, vele jongeren liepen onder goede weersomstandigheden mee op deze sportieve avond. We hebben voor u de foto's van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later. 

Op hetzelfde circuit als de Jeugd-Oranjeloop organiseerden atletiekverenigingen NSL uit Noordwijkerhout en de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de Oranjeverenigingen, voor de 23e keer het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC). We hebben voor u de foto's van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later. Foto's BON in de fotogalerij.

Het startschot voor beide Oranjelopen werd gegeven door Annemarie van der Sar van de Edwin van der Sar Foundation. Het SPOC-circuit verbind zich dit jaar aan een goed doel met regionale binding, de Edwin van der Sar Foundation. Hun motto is: "sporten is gezond!". Speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op terugval verkleinen.

Vanavond moet je in 't DURP zijn!
De dinsdagavond is voor veel inwoners het begin van een gezellige kermisweek en dit evenement zorgt dan ook voor de juiste ambiance. De Oranjevereniging had samen met de deelnemende winkeliers, voor een gezellige invulling van deze avond gezorgd.

Ook dit jaar was er op deze avond weer een puzzel op te lossen voor de vele bezoekers van het centrum van 't durp. De etalages van de deelnemende winkeliers waren voor deze avond extra versierd, in de etalages hingen foto's van nieuwsitems van de nieuwswebsite van Blik Op Noordwijkerhout.

Deelnemers van de etalagewedstrijd moesten rond de 60 vragen beantwoorden die te maken hadden met de Noordwijkerhoutse nieuwsfoto van BON en daar werd natuurlijk veelvuldig de smartphone bij gebruikt. De prijswinnaars van de puzzel zullen later bekend worden gemaakt. Foto's BON in de fotogalerij.

De dinsdagavond in ons 'durp' werd ook opgeluisterd door muzikale activiteiten, traditioneel gaf Muziekvereniging 'De Harpe Davids' een kermisconcert in de tuin van de Witte Kerk. De band 'Bubblegumm' speelde daarna op De Steeg tegenover de standplaats van de Oranjevereniging voor de Witte Kerk.

Het werd een sportieve, muzikale en gezellige 'effebijkletsavond' in 't durp en mede door het (ondanks een heel klein buitje) goede weer bleef het nog lang gezellig in ons 'durp'.....Foto's BON in de fotogalerij.

Dinsdagavond: In het Victorhuis werd ook dit jaar weer in samenwerking met klaverjasvereniging St. Victor een klaverjaswedstrijd georganiseerd.

Foto's BON.