Datum: 04-04-2020 - 19:33
  
Update: 30-3-2020.
09
sep
'17
VVSB en FC Lisse delen de punten in eerste Bollenstreek derby. (foto's+samenvatting)
Geschreven door Stefan van den Burg

VVSB en FC Lisse delen de punten in eerste Bollenstreek derby. (foto's+samenvatting)

Opnieuw wisten VVSB en FC Lisse niet 3 punten aan het totaal toe te voegen. Beide ploegen kwamen niet verder dan één doelpunt en dus één punt. Het duel werd geopend door een weergaloze treffer van Lisse, Kevin van der Zwet schoot de bal van ruim 35 meter achter Ruben Valk....

Nog voor rust repareerde VVSB de stand door een doelpunt van Tommy Bekooij. Na de thee kwam hier geen verandering meer in. De sfeer zat er aan beide kanten goed in, in deze eerste Bollenstreek derby van het jaar. Beide ploegen genoten van de opkomst, maar richtten zich al snel tot het voetbal. VVSB was als eerste bij de les.

Op de pogingen van afstand van Niels van Pelt en Loyd van der Wilden hoefde doelman Wesley Storm nog geen redding te verrichten. Aan de andere kant was het plotsklaps raak. Kevin van der Zwet wilde de bal net over de middenlijn wegwerken, echter schoot de verdediger zo hard dat de bal op het doel van Ruben Valk af ging. De doelman zag de bal over zich heen gaan en in de lange hoek van het doel verdwijnen. 

VVSB leek even van de leg door dit fantastische doelpunt. FC Lisse profiteerde niet van de mindere fase van de Noordwijkerhouters. Thierry Monteny was tot tweemaal toe gevaarlijk, maar doelman Valk hield de schade beperkt. Vlak voor de rust ontvlamde de wedstrijd weer. Een vrije trap werd door Tim de Rijk voor het doel geslingerd. De mee opgekomen Jordy Zwart kopte de bal voor de voeten van Tommy Bekooij, die niet nadacht en hard uithaalde. Doelman Storm was van dichtbij kansloos. 

Na de rust was het spelbeeld matig. Maar mondjesmaat werden er mogelijkheden gecreëerd en beide doelmannen kwamen nauwelijks nog in actie. Na 20 minuten in de tweede helft, had invaller Rick Bouwmeister een goede mogelijkheid op een doelpunt, maar zijn verrassende schot in de korte hoek werd eruit gehaald door Valk. Één minuut later kreeg VVSB de beste mogelijkheid van de tweede helft. Pieter Koopman en Frans van Niel konden er echter niet voor zorgen dat de bal in het doel van FC Lisse belanden, mede dankzij de paal en doelman Storm. 

Veel dreiging voor beide doelen was er niet meer te beleven. VVSB en FC Lisse pakte hiermee beide het tweede punt van dit seizoen. 

VVSB – FC Lisse 1-1: 13. Van der Zwet 0-1, 40. Bekooij.VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot (46. Arroyo), Zwart, De Rijk, Van Pelt (90. Theuns), Jozic, Van Niel, Van der Wilden, Koopman (75. Lovecchio), Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting.

Tekst Stefan vd Burg. Foto's BON.