Datum: 17-02-2020 - 08:17
  
29
aug
'17
Een vaartocht onder een stralende zon voor Zonnebloemgasten. (foto's)
Geschreven door Zonnebloem Noordwijkerhout

Een vaartocht onder een stralende zon voor Zonnebloemgasten. (foto's)

Het was nog voor half elf dat kapitein Hans Bosma van MS Olympia van Groene Hart Cruises zaterdag 26 augustus de trossen losgooide voor een vaartocht door het natte hart van Zuid-Holland. Met zijn echtgenote Sonja was hij gastheer  voor 80 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afdeling Noordwijkerhout...

Onder een stralende zon zette de Olympia koers richting Alphen a/d Rijn. Meteen na de afvaart werd koffie met  heerlijk gebak geserveerd. Varen met kapitein Hans is een belevenis, hij is een goed verteller en weet iedereen te boeien met  wetenswaardigheden over wat er aan beide oevers te zien is.

Inmiddels varen we onder de Maximabrug. Een brug die voorlopig nergens naar leidt, miljoenen gekost heeft, en daardoor bekend is van het tv programma, “van onze centen”. Intussen wordt een kop soep met broodjes geserveerd. Door de Heimanswetering en langs de oude kerk van Woubrugge naar het Braasemermeer.

De stemming aan boord is uitstekend, herinneringen worden opgehaald en nieuwtjes gewisseld. Gasten en vrijwilligers koesteren zich in de zon op het buitendek en laten zich verwennen met een drankje en heerlijke hapjes. De Leimuiderbrug gaat voor ons open, maar dicht voor het autoverkeer.

Achter ons zien we de lengte van de file langzaam toenemen. Varend over de Westeinderplassen is het voor de kapitein af en toe niet eenvoudig koers te houden. Grote en kleine pleziervaartuigen vergeten af en toe even achterom te kijken bij het veranderen van vaarrichting.

De terugreis werd afgesloten met een rondje warme snacks. Al met al een bijzonder geslaagde en zonnige reis door het natte hart van Zuid-Holland. Heel veel dank aan de vrijwilligers die zich hebben ingezet om een boottocht als deze voor de gasten van de Zonnebloem tot een geslaagde dag te maken.

Tekst en foto's Zonnebloem Noordwijkerhout.