Datum: 24-01-2020 - 12:09
  
29
aug
'17
Dagwinnaar en koploper Piet ter Veen loopt verder uit bij HSV de Arnoud Noordwijkerhout.
Geschreven door Jeugdafdeling HSV De Arnoud

Een lekker zonnetje en paling bij viswedstrijd Jeugdafdeling HSV de Arnoud. (foto's)

Een heerlijk zonnetje met bijhorende temperatuur en een Leidsevaart zo glad als een spiegel was het toneel voor de 9e wedstrijd. Ideale omstandigheden om een paar uurtjes te vissen. Acht deelnemers hadden de weg naar de waterkant weten te vinden. Ook de ouders en andere kennissen...

kwamen even langs, om hun kind, neefje of buurjongen aan te moedigen. Is de spanning wel uit de A groep, in de B zijn er nog 2 kemphanen die niet ver uit elkaar liggen.

In de A groep was het dan ook weer Bas van Schie die met de ervaringen van zijn trainingen voor het NK zegevierde. Dat het niet vanzelf bij elkaar kwam bleek wel uit dat hij 2 keer een paling binnen haalde. Met de paling op je stek is het moeilijker om de vis aan het aasen te houden. Toch bood Bas 503 cm aan. Jordi van Denzen die de eerste 6 wedstrijden moeten missen wist in 2 wedstrijden toch al naar de derde plaats te beklimmen. Vandaag bood hij ook weer 478 cm aan. Dave Houdijk  die toch de grote opgelopen achterstand op Bas wil verkleinen, zag zijn achterstand weer groter worden. Toch kwam er 447 cm in zijn netje.
De stand in de A is nu:
1. Bas Van Schie 4850 cm
2. Dave Houdijk 3275cm 
3. Jordi Van Denzen 1781cm

Voor de wedstrijd, was door de Jeugdcommissie verzonnen dat de diegene met de meeste pech de dagprijs krijgt. Een karper verspelen, een tuigje in brokken vissen en je vader die op een hengel deel staat te dansen, was de aanleiding om die prijs aan Siebe Keijzer te  geven. Tussen al die ellende moest hij ook 11 cm verdedigen. Daarom bood hij ook 349cm aan. Tony van Mullekom had daarom het nakijken, maar wist toch 213 cm aan te bieden. Aileen Noordermeer die weer met al haar theorieën, haar oom Arjan radeloos maakte, wist toch 306 cm op de kant brengen. 
De stand is nu ook:
1. Siebe Keijzer 1478 cm
2. Tony van Mullekom 1331 cm
3. Aileen Noordermeer 1242 cm

Volgende wedstrijd is tevens de laatste van het seizoen op 1-9-2017. De lootjes kunnen om 18.15 uur getrokken worden, en we blazen om 20.30 uur af. Wedstrijdwater “steigers nabij Piet Gijs”.

Lijkt jou het vissen met leeftijdgenootjes in competitieverband jou ook hartstikke leuk, kom dan gerust een langs samen met je ouders of grootouders. Een kopje koffie staat klaar evenals begeleiders die je kunnen informeren over het hoe of wat. Meer info staat op www.dearnoud.nl

Tekst en foto's: Jeugdafdeling HSV de Arnoud.