Datum: 23-01-2019 - 21:41
19
aug
'17
Kinderen genieten van zomeruitstapjes 'A Break 4 Kids'.
Geschreven door Stichting A Break 4 Kids

Kinderen genieten van zomeruitstapjes 'A Break 4 Kids'.

Stichting A Break 4 Kids (gevestigd in Noordwijkerhout) verzorgt gezellige uitstapjes met kinderen (12-18 jaar). Deze kinderen zitten vanwege misbruik, mishandeling of verwaarlozing in opvanghuizen in Nederland en voor sommige kinderen die in de zomervakantie nergens heen kunnen, wil de stichting toch iets doen...

zodat ook zij iets hebben om naar uit te kijken! Vanuit de huizen is er vaak weinig ruimte voor wat extra’s en daarom wil A Break 4 Kids deze kinderen even kunnen laten genieten van gezellige uitstapjes. Het eerste uitstapje voor de twee meidenhuizen was naar Drievliet, het tweede was voor de acht gemengde huizen.

De huizen waren enthousiast om mee te gaan en gelukkig was het mooi weer om twee dagen genietend door dit park rond te lopen. Loes en Kristel, twee studenten van de Haagse Hogeschool, die vrijwilligerswerk doen bij A Break 4 Kids: “Het was geweldig om te zien hoe de kids genoten en dit maar liefst twee dagen achter elkaar, zo leuk!”

Het derde uitstapje was naar Ayers Rock te Zoetermeer. Dit keer werden de klimwanden door de gemengde huizen bezocht. Frank van A Break 4 Kids: ”Poeh, je moet geen hoogtevrees hebben en er was één van de kids die dit wel had en tóch naar boven ging klimmen zeg, bravo! Deze middag werd afgesloten met menig zweetdruppeltjes en vermoeidheid, maar bovenal met trots”

De volgende dag werden de meidenhuizen uitgedaagd om de survivalbaan te trotseren. Het viel Aimee en Souad van A Break 4 Kids op dat de meiden elkaar zo meehielpen. Aimee:“Sommige meiden hadden soms wat moeite op de hindernisbaan, maar hup, daar stond iemand gelijk om de touwen goed strak te houden en te motiveren om vooral door te gaan! En uiteraard werd er ontzettend veel gelachen

”Teleurstelling...het laatste uitstapje zouden alle huizen samen gaan omdat dit op het strand te Noordwijk gehouden zou worden. Er zou een bootcamp wezen en de kids zouden gaan suppen, maar helaas... Alles werd ’s morgens geannuleerd omdat het zou gaan regenen mét onweer. En dan is de zee opzoeken gevaarlijk.

Dus werd er in alle vroegte een vervanging gezocht, want vele kids hadden zó uitgekeken en dan is het een té grote teleurstelling om alles te cancellen. Gelukkig kon iedereen, met name dank aan alle begeleiders van de huizen, snel omswitchen zodat er besloten werd om Duinrell te bezoeken.

Dit keer gingen Wytze en Marjan van A Break 4 Kids mee en ze hebben zo gelachen omdat er drie meiden bij waren die zelf een attractie verzonnen, namelijk bij de attractie Splash vóór de ruiten te gaan staan in plaats van erachter! Aan het einde van deze dag kregen alle kids een cadeautasje met leuke toiletartikelen erin.

Geweldig om te zien hoe ook een stil kind stralende ogen krijgt na zo’n dag en zo’n mooi cadeautje! Daar doen we het voor!! We beginnen weer helemaal opnieuw om allerlei spulletjes te sparen voor de Kersttasjes, en daarvóór gaan we nog lekker met de kids uit tijdens de herfstvakantie. 

Wilt u meer informatie of willen meehelpen, heel graag! Kijkt u op onze website www.abreak4kids.nl.

Tekst en foto's A Break 4 Kids.