Datum: 01-07-2022 - 00:04

Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op de actiepagina, klik hier.

11
aug
'17

Egbert van der Weide opent bijzondere tentoonstelling in de Witte Kerk: 'Kunst en Herinneringen'. (foto's)

Donderdagavond heeft Egbert van der Weide, op zijn welbekende wijze, met een pakkende en leuke toespraak de opening verricht van de bijzondere tentoonstelling 'Kunst en Herinneringen' in de Witte Kerk. Aan eind van de toespraak gaf hij aan dat ook hij een kunstzinnige bijdrage wilde leveren...

aan de tentoonstelling die vandaag en morgen te bezichtigen is in de Witte Kerk. Als kleine jongen mocht Egbert in 1966 op school met zijn handafdruk een kunstwerk maken voor Moederdag en die heeft hij jaren later weer in zijn bezit gekregen. Hij wilde zijn kunstwerk graag ook tentoonstellen en hing hem tussen alle andere kunstwerken maar hij gaf daarbij ook aan dat zijn kunstwerk niet te koop was.....

Tentoonstelling 'Kunst en Herinneringen' in de Witte Kerk.
Ons hoofd zit vol herinneringen. Herinneringen die we koesteren, waar we weemoedig van worden of juist heel vrolijk. Herinneringen aan een mooie vakantie, aan het eerste stapje van je kind, aan je vroegere ik, aan het dorp van toen. Talloos zijn de momenten waar je aan terug denkt. 

Wat is er dan mooier als iemand die herinneringen in een bijzondere vorm weet te vatten? Wat verder gaat dan een foto op je mobieltje? Dat kan van alles zijn: een melktandje van je kind in een ketting, de as van je overleden hondje verwerkt in een schilderij… kunstenaars weten als geen ander vorm en herinneringen bij elkaar te brengen.

Daarom organiseert de Stichting Vrienden van de Witte Kerk een tentoonstelling in de Witte Kerk waarbij met name Noordwijkerhoutse kunstenaars laten zien wat er allemaal mogelijk is rond het thema ‘herinneren’.

Aan deze dag doen mee: Gabriëlle Schilder (Juwelier André Schilder), Anneke Beunder en Els Görtemöller (Het Uitvaarthuys), Marianne Hartemink, Leontine van der Klugt, Deana Lassooy, Lucinda van der Ploeg, Lisbeth Veillat en Klaar Wolff. En uiteraard zijn de Vrienden van de Witte Kerk ook aanwezig met een stand.

Op zaterdag 12 augustus zal er voor de kinderen een speciale speurtocht in de kerk worden georganiseerd rond het thema “Doornroosje”.

U bent van harte welkom om deze tentoonstelling te bezoeken, en wel op vrijdag 11 augustus van 11.00 – 16.00 uur en van 19.00 – 21.00 uur en op zaterdag 12 augustus van 10.30 – 16.00 uur. Toegang is gratis!

Op de website www.vriendenvandewittekerk.nl vindt u uitgebreide informatie over de deelnemers aan deze tentoonstelling.

Foto's BON.