Datum: 02-06-2020 - 23:13
09
aug
'17

Scouting Bosgeest heeft genoten van jaarlijks zomerkamp. (foto's)

De scouts van Scouting Bosgeest hebben het hoogtepunt van het jaar weer achter zich: het jaarlijkse zomerkamp. Verspreid over het land hebben de scouts genoten van een heerlijke week weg. Tijdens deze kampen hebben de scouts alles wat ze het hele jaar spelenderwijs...

geleerd hebben in de praktijk gebracht. Zo krijgen de scouts de kans zich persoonlijk te ontwikkelen. De kampen werden georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers en soms zelfs door de scouts zelf. De welpen zijn naar ‘s Gravenzande geweest, waar zij heel de week in het Super Mario thema hebben doorgebracht. Zij hebben onder andere een boottocht door de haven van Rotterdam gemaakt en het Super Mario Party Spel gespeeld.

De esta’s waren in Beverwijk en hebben heel de week Ronja de Roversdochter geholpen met opdrachten. De week werd afgesloten met een knalfeest: de bonte avond met kinderchampagne! De verkenners hebben dit jaar gekampeerd in Tilburg. Zij hebben onder andere een twee daagse fietstocht gedaan, geklommen in het klimbos en een dropping gehouden. Ook de kookwedstrijd was een groot succes: Master Chef waardig.

De padvindsters waren in Rotterdam. Hoogtepunt van hun week weg was de Euromast beklimmen, pijl en boog schieten en een survivalparcour afleggen. De explo’s waren een weekje weg naar Austerlitz. Het was een actieve week met een tweedaagse hike, waterskiën, klimmen en outdoor karten. Ook was er tijd voor ontspanning: winkelen in Utrecht en bij het kampvuur het spel Weerwolven van Wakkerdam spelen. 

In de wekelijkse opkomsten doen scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten hun eigen tent op, koken zelf en leren een vuur maken. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van Scouting Bosgeest. Ze zijn een week lang zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Al met al leren scouts dus enorm veel van dit zomerkamp!

In de zomervakantie van 2018 staat het volgende zomerkamp te wachten. Lijkt het jou leuk om volgend jaar mee te gaan? Kom dan eens kijken bij Scouting Bosgeest. Op zaterdag 2 september is de eerste opkomst in het centrum van Noordwijkerhout. Voor meer informatie: www.bosgeest.nl.

Tekst en foto's Scouting Bosgeest.