Datum: 05-06-2020 - 10:39
01
aug
'17

Fietspad Sancta Maria 1 augustus opengesteld. (update foto's)

Met ingang van 1 augustus 2017 is het nieuwe fietspad Noordzijderpolder Noord (F287) toch uiteindelijk opengesteld. Burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Noordwijk, wethouder Martijn Bilars van de gemeente Noordwijkerhout en directeur Peter Klink van Ontwikkelingscombinatie...

Sancta Maria hebben het conflict wat er speelde over het fietspad uitgesproken, hierdoor kunnen fietsers en wandelaars vanaf nu gebruikmaken van een nieuwe en aantrekkelijke route. Het nieuwe fietspad verbindt de Zeestraat/rand Bavo-terrein in Noordwijkerhout met de Kraaierslaan, het Sancta Maria-terrein en de Langevelderweg in Noordwijk en Noordwijkerhout. 

Het fietspad is voorzien van (1 beweegbare nog niet in werking) paaltjes (zie foto's), zodat alleen het bestemmingsverkeer van auto's en tractoren er gebruik van kan maken.

Voor de aankoop van de gronden en de aanleg van het fietspad, inclusief het bouwen van 2 bruggen, verleent de provincie Zuid-Holland € 1,4 miljoen subsidie. De provincie Zuid-Holland zet actief in op het aanleggen van meer fietspaden ter versterking van het fietspadennetwerk. 

Foto's: BON.