Datum: 05-07-2020 - 09:10
26
jul
'17

West ontmoet Oost: VVSB in Hirado Japan. (2 + foto's)

Vijf trainers van VVSB zijn op bezoek in Hirado Japan, op BON kunt het verslag lezen. Na een weekend waarin een bezoek werd gebracht aan de buurgemeente Sasebo begon de week met een bezoek aan burgemeester Kuroda van Hirado. Hij sprak in zijn....

toespraak uit zeer verheugd te zijn met dit bezoek. Een duidelijke verbreding van de vriendschapsband. De rest van de dag werden de culturele hoogtepunten van Hirado bezocht. In de middag volgde een Zen meditatie en een traditionele Japanse theeceremonie. De Zen meditatie werd geleid door een monnik die na afloop werd gevraagd om rechtsback te worden bij onze hoofdmacht.

De dinsdag werden er 2 trainingen gegeven en gevolgd. De doelstelling is kennisdeling waarbij de trainers van elkaar leren en zo worden de trainingen door Japanse en Nederlandse trainers begeleid. Veel van de voetbalvelden bij de scholen zijn een soort harde klei, die door de hitte en droogte erg stoffig zijn.

De trainers van VVSB zijn onder de indruk van de techniek van de voetballers maar tactisch valt er nog veel te leren. De trainingen werden gegeven met veel plezier en enthousiasme waarbij het geleerde in praktijk werd gebracht. Sommige spelers zouden direct ingepast kunnen worden in de VVSB teams.

De oude vriendschapsband tussen de Hirado voetbalbond en VVSB is weer stevig aangehaald.

Klik hier voor deel 1 van het bezoek.

Tekst en foto's Bart de Haas.