Datum: 05-07-2020 - 09:44
24
jul
'17

West ontmoet Oost: VVSB in Hirado Japan. (1 + foto's)

De vijf trainers van VVSB zijn vrijdag aangekomen in Hirado Japan. Na een vermoeiende reis van 16 uur was er weinig tijd om bij te komen. Gelijk op de eerste avond werd een presentatie gegeven aan de Hirado voetbalbond en aan medewerkers van de gemeente Hirado. De presentatie ging...

over de laatste successen van het 1e elftal, de visie op voetbal en hoe zich dit vertaald naar trainingsmethoden en scouting en begeleiding van jeugdspelers. De presentatie duurde een uur waarna er gretig gebruik werd gemaakt om vragen te stellen.

De volgende dag werd in de ochtenduren een wedstrijd bezocht van een team van 15-jarigen. Helaas verloren zij die wedstrijd waarna Maarten Koop een korte analyse en opbeurende woorden sprak. In de middag werd in een uitgebreide training duidelijk gemaakt hoe spelvreugde en begeleiding in praktijk kan worden gebracht.  

Er waren 50 kinderen van rond de 10 jaar aanwezig op de training die zeer enthousiast en gedisciplineerd de training volgden. Ondanks de taalbarrière werd het een zeer geslaagde training met veel aanwijzingen, stimulerende complimenten en high five's. Later deze week zullen meer trainingen volgen met kennisdeling.

Tekst en foto's Bart de Haas.