Datum: 25-09-2020 - 06:21
17
jul
'17

Dagboek Piet Beelen 'Nijmeegse Vierdaagse 2017'. (De voorbereiding - foto's)

Beste redactie van BON, na 3 jaar verslagen van de vierdaagse schrijven vrees ik dat ik in herhaling ga vallen en ga ik dit jaar maar niet meer schrijven. Iets van deze strekking was mijn boodschap aan onze hoofdsponsor 'Blik Op Noordwijkerhout' en warempel, ze vonden het jammer...

maar begrepen het wel. Totdat iemand, ik noem geen namen want dan weet iedereen dat ze Anneke heet, een oud bericht van vorig jaar op Facebook deelde en zei dat ze de verhalen weer ging volgen, en zij bleek niet de enige...... Meteen daarna een whatsapp van Gidie van BON, zou je niet toch...... (Met natuurlijk een forse verhoging van de sponsorbijdrage) dus toch maar overstag!

De voorbereiding:
Dit jaar loop ik, net als in 2015, met zoon Sjoerd wat automatisch inhoudt dat er reglementair weer 50 kilometertjes per dag weg gewandeld dienen te worden. Overnachten doen we op vierdaagse camping Weurt bij campingbazen Piet en Louis waar de aankomst afgelopen vrijdag veel weg had van een reünie en ik meteen in de vierdaagse sfeer was!

Sjoerd is maandag pas gearriveerd na een slopende 4daagse op de Zwarte Cross en hoopt de komende 4 dagen een beetje te herstellen van teveel Grolsch, teveel vette happen en te weinig slaap, dat gaat vast wel lukken met een starttijd om 4 uur 's ochtends.

In aanloop naar de vierdaagse heb ik de nodige kilometertjes training ruim gehaald, 4 weken geleden nog de 4daagse van Alkmaar uitgelopen (4x40) en uiteraard veel tochtjes door de (binnenkort ook Noordwijkerhoutse) duinen en strand en zelfs op vakantie in Frankrijk een dagje 50 km warmte stage bij 30 graden! 

De voorbereiding is goed dus hopelijk lopen we geen blessures op waardoor we de Via Gladiola niet halen. Maandagmiddag zijn we even sfeer gaan proeven op de Wedren, ons armbandje en stempelkaarten opgehaald en een voorzichtig biertje (getapt door Kirsten vd Ploeg!) gedronken.

Kortom, de sfeer is er, de benen zijn er klaar voor, het weer schijnt goed te worden dus niets staat in de weg voor een mooi loopie! We houden jullie op de hoogte! Klik hier voor een filmpje met een superselfie.

Tekst en foto's Piet en Sjoerd Beelen.

Redactie BON:
Ook dit jaar is de redactie van BON weer aanwezig om een fotoverslag te maken van de Noordwijkerhoutse en Zilkse deelnemers die meedoen aan het grootste wandelevenement van Nederland 'De Nijmeegse Vierdaagse'. Dit keer staan we op donderdag 20 juli in de omgeving van Groesbeek op de dag met allemaal mooie heuveltjes. We laten de deelnemers via de website en social media nog weten waar we precies staan.