Datum: 08-08-2020 - 08:18
11
jul
'17

Proef van 2 maanden met verruiming winkelopeningstijden op zondag.

De winkels in ons dorp mogen deze zomer als proef voor twee maanden in juli en augustus op zondag 2 uur eerder open. In plaats van 12.00 uur mogen de winkels vanaf komende zondag al om 10.00 uur open. De verruiming van de openingstijden is het gevolg van een door D66...

op de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag ingediende motie, die door een meerderheid van de gemeenteraad werd aangenomen. VVD, NZLokaal, CDA en natuurlijk de indiener D66 stemden voor. De fracties van PvdA en GroenLinks waren tegen.

De motie volgde op een brief van een plaatselijke supermarkt-manager die vooral in de zomer elke zondag al ruim voor twaalven potentiële klanten (vooral toeristen) aan de deur krijgt, die dan in veel gevallen teleurgesteld doorrijden naar Sassenheim of Voorhout, waar de supermarkten wel al open zijn. Marcel Wiebes van D66 gaf aan dat toerisme een belangrijke kurk is waar ons toch al onder druk staande centrum van Noordwijkerhout op drijft.

NZLokaal was het met D66 eens en vond een proef zelfs niet nodig, van deze partij mag het gelijk wel permanent worden. Ook VVD en CDA steunden de motie maar het CDA vond wel dat de kerkgangers die de Witte Kerk bezoeken er geen hinder van mogen ondervinden. De fracties van de PvdA en GroenLinks stemden tegen de proef omdat er niet vooraf met omwonenden en andere belanghebbenden over deze proef gecommuniceerd is.

Voorzitter Monique Verdegaal geeft aan dat de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV) voor de proef van twee maanden is, volgens haar zullen net als nu alleen de supermarkten op zondag open zijn. Na deze proef van twee maanden zal er een evaluatie volgen en zal er bekeken worden of er een vervolg aan de verruiming gegeven gaat worden.