Datum: 02-06-2020 - 19:41
08
jul
'17

Noordwijkerhout en Noordwijk in conflict met ontwikkelaar Sancta-terrein over afsluiting van fietspad.

Afgelopen donderdag in de gemeenteraadsvergadering stelde de heer Van der Klugt van NZLokaal vragen aan wethouder Bilars over hoe de stand van zaken was bij de afsluiting van het nieuwe fietspad vlak voor het Sancta-terrein (zoals we u al eerder melden). De wethouder gaf aan...

dat de gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk, waar het fietspad over het grondgebied loopt, een flink conflict hebben met de projectontwikkelaar over het gebruik door de fietsers van het Sancta Maria terrein. De projectontwikkelaar en eigenaar van het terrein wil uit o.a. veiligheidsoverwegingen, zolang er nog gebouwd wordt, geen fietsers toelaten op het bouwterrein en heeft daarom het fietspad geblokkeerd met drie grote rioolblokken. De beide gemeenten willen dat de fietsers onmiddellijk, volgens eerder gemaakte afspraken, worden toegelaten.

Het fietspad wat is aangelegd met subsidie van de Provincie Zuid-Holland loopt van de Zeestraat in Noordwijkerhout via de Kraaierslaan en dan over het terrein van Sancta Maria naar de Langevelderweg. De provinciale subsidie van 1,4 miljoen euro loopt volgens de wethouder voorlopig geen gevaar maar het moet ook niet te lang gaan duren. In laatste gesprek met de projectontwikkelaar kwamen de beide gemeenten met hen er nog niet uit, men hoopt nu in het gesprek van komende week het conflict uit de wereld te helpen. We houden u op de hoogte.

Foto's BON.